SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Cara Mengetahui Jantina Laptop


Salam and good day REaDers...

 Hari ni nak share cara mengetahui jantina laptop....hihihi....sounds fun kan...memang just for fun pun...sebenarnya suara tu memang da di set kan dalam laptop kita kan...kira ikut nasib la dapat suara lelaki ke perempuan...but to make it more fun, kita anggap jela suara tu menentukan jantina laptop kita...erm, aku try benda ni guna laptop aku...so tak pasti la bleh guna di komputer desktop ke tak ye...cubalah sendiri....

OK, ikut langkah2 di bawah....

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:           
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs

3. Close notepad selepas save. Kemudian, double click file tadi (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."


Cuba dengar betul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?



Laptop aku keluar suara perempuan...itupun kena dengar betul2 sebab garau je...al maklumlah suara mesin kan...mestilah kasar2 sikit...huhu...selamat mencuba, till next time, adios bye bye bicycle... :)



I'll be better~sayonara
 

No comments: