SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

And All Things Will End



Salam and good day REaDers...

Hari ni nak introduce satu lagi lagu favourite aku....

And All Things Will End


Lagu ini dinyanyikan oleh band favourite aku gak iaitu Avenged Sevenfold atau A7X....lagu ni tak famous sangat....aku pun pelik kenapa sebab aku rasa lagu ni best...hurmmmm







LIRIK



Lived through you
Safe with how we lived our lives
With how it all turned out
(But things are bound to change)
Uncovered lies, surfaced throughout
Will make you change your mind

Sometimes life is altered
Won't turn out right, can't turn out right

When I see you
I can read it in your eyes
Fate misunderstood
(But things are bound to change)
Swallowed the lies, can't blame you for
Thinking with your heart

Sometimes life is altered
Break from the ropes, your hands are tied
Uneasy with confrontation
Won't turn out right, can't turn out right

I see my world crumble and fall, before my eyes
I know, I know
Dark will turn to light, in time, I'll be alright
I know, I know
(I never imagined my life could turn out this way
So corrupt, so blank, so alone)

Living goes by fast, catch your breath
And it will pass you by
And it won't last, to sulk with the memories you hold

Sometimes life is altered
Break from the ropes your hands are tied
Uneasy with confrontation
Won't turn out right, can't turn out right

Sometimes life is altered
Break from the ropes your hands are tied
Uneasy with confrontation
Won't turn out right, can't turn out right



Sumber: lyricsbox






AL-KISAH:

Lagu ini adalah dari album Waking The Fallen yang dikeluarkan pada 2003...lagu ni di'compose' dan ditulis oleh warga2 A7X gak...memang tak dapat dinafikanlah ke'best'an lagu ni...





I SAY

Lagu ni macam dah lama ada dalam playlist aku...tapi sebab aku ni jenis asyik repeat lagu yang sama je so terlepas dengar lagu ni....tapi masa aku sibuk menyiapkan laporan kajian tindakan (kt) bertahun yang lepas, kengkadang tak sempat nak repeat lagu yang aku dengar so terdengar la lagu ni...mula2 biasa je...tapi yang caught my heart adalah part last, instrumental yang akhirnya slow motion...memang best la...aku rasa unik...teruslah aku repeat balik lagu ni dan menghayati liriknya...memang menarik...dan sesuai dengan citarasa aku...so, jadilah lagu ni lagu feveret aku...music of my heart, officially...congrat2...hehehehe

Lagu ni memang peneman yang baik masa aku terus struggled dan stressed membuat KT...lagu ni berjaya menenangkan sekejap diri aku...aku de share kat fesbuk...dan aku dpt komen drpd sorang member "dengar nasyid la"...ok, nasihat yang baik...dan aku balas i DO dengar nasyid...tapi sekarang ni aku dengar lagu ni kan so aku citer pasal lagu ni la...len kali aku citer pasal lagu nasyid yang aku dengar...ok??? hehehe...no offense la...aku tak kisah...

Kalau dihayati lagu ni, memang bermakna betul...dalam hidup aku yang penuh masalah ni, aku slalu teringin de somebody yang bagitau aku..."everything will be okay..."...walaupun tipu, aku tak kisah...please tell me that...tapi yg sadisnya aku takde somebody spesel tuk gtau bende2 tu kt aku...huhu...then masa tengah tension2 tetibe M. Shadow with A7X bgtau yang " all things will end"...terharu aku...ade gak orang nak tenangkan aku...walaupun bukan secara direct...hahaha...thanks ek...M. Shadow, Synyster Gates, Zacky Vengence, Johnny C, dan late The Rev...ok, till next time, adios bye bye bicycle... :)


I'll be better~sayonara


No comments: