SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Cara Mudah Melukis Gambar Haiwan


 Salam and good day REaDers...

Hari ni aku nak share beberapa gambar cara yang mudah melukis gambar haiwan...step2 yang diberi sangat mudah diikut...aku yang tangan tak berseni ni pun dah boleh melukis dan show off depan murid2...hehe...senang sangat...budak2 pun boleh buat...so, bleh la ajar murid2 gak masa waktu seni....

Gambar2 ni aku jumpa melalui perkongsian rakan2 di fesbuk....so susah sket nak kredit...still, aku sangat berterima kasih kerana teknik2 ni sangat membantu aku.... :)



Arnab




Burung hantu

















Kura-kura




Khinzir







 Unta





Kuda




Biri-biri




Hasil daripada muridku...





 Singa



Kelawar



Gajah




Hasil daripada muridku...


 Katak



Monyet




Anjing




Lembu




Tikus




Hasil daripada muridku...




Harimau




Ayam jantan



 Ayam betina



 Anak ayam



Panda




Bird








Baru sikit yang aku ajar pada murid2 ku...nanti nak ajar lagi supaya dorang mahir....ok till next time...adios, bye bye bicycle... :)



I'll be better~sayonara


 

Cara Mengetahui Jantina Laptop


Salam and good day REaDers...

 Hari ni nak share cara mengetahui jantina laptop....hihihi....sounds fun kan...memang just for fun pun...sebenarnya suara tu memang da di set kan dalam laptop kita kan...kira ikut nasib la dapat suara lelaki ke perempuan...but to make it more fun, kita anggap jela suara tu menentukan jantina laptop kita...erm, aku try benda ni guna laptop aku...so tak pasti la bleh guna di komputer desktop ke tak ye...cubalah sendiri....

OK, ikut langkah2 di bawah....

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:           
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs

3. Close notepad selepas save. Kemudian, double click file tadi (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."


Cuba dengar betul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?



Laptop aku keluar suara perempuan...itupun kena dengar betul2 sebab garau je...al maklumlah suara mesin kan...mestilah kasar2 sikit...huhu...selamat mencuba, till next time, adios bye bye bicycle... :)



I'll be better~sayonara
 

And All Things Will End



Salam and good day REaDers...

Hari ni nak introduce satu lagi lagu favourite aku....

And All Things Will End


Lagu ini dinyanyikan oleh band favourite aku gak iaitu Avenged Sevenfold atau A7X....lagu ni tak famous sangat....aku pun pelik kenapa sebab aku rasa lagu ni best...hurmmmm







LIRIK



Lived through you
Safe with how we lived our lives
With how it all turned out
(But things are bound to change)
Uncovered lies, surfaced throughout
Will make you change your mind

Sometimes life is altered
Won't turn out right, can't turn out right

When I see you
I can read it in your eyes
Fate misunderstood
(But things are bound to change)
Swallowed the lies, can't blame you for
Thinking with your heart

Sometimes life is altered
Break from the ropes, your hands are tied
Uneasy with confrontation
Won't turn out right, can't turn out right

I see my world crumble and fall, before my eyes
I know, I know
Dark will turn to light, in time, I'll be alright
I know, I know
(I never imagined my life could turn out this way
So corrupt, so blank, so alone)

Living goes by fast, catch your breath
And it will pass you by
And it won't last, to sulk with the memories you hold

Sometimes life is altered
Break from the ropes your hands are tied
Uneasy with confrontation
Won't turn out right, can't turn out right

Sometimes life is altered
Break from the ropes your hands are tied
Uneasy with confrontation
Won't turn out right, can't turn out right



Sumber: lyricsbox






AL-KISAH:

Lagu ini adalah dari album Waking The Fallen yang dikeluarkan pada 2003...lagu ni di'compose' dan ditulis oleh warga2 A7X gak...memang tak dapat dinafikanlah ke'best'an lagu ni...





I SAY

Lagu ni macam dah lama ada dalam playlist aku...tapi sebab aku ni jenis asyik repeat lagu yang sama je so terlepas dengar lagu ni....tapi masa aku sibuk menyiapkan laporan kajian tindakan (kt) bertahun yang lepas, kengkadang tak sempat nak repeat lagu yang aku dengar so terdengar la lagu ni...mula2 biasa je...tapi yang caught my heart adalah part last, instrumental yang akhirnya slow motion...memang best la...aku rasa unik...teruslah aku repeat balik lagu ni dan menghayati liriknya...memang menarik...dan sesuai dengan citarasa aku...so, jadilah lagu ni lagu feveret aku...music of my heart, officially...congrat2...hehehehe

Lagu ni memang peneman yang baik masa aku terus struggled dan stressed membuat KT...lagu ni berjaya menenangkan sekejap diri aku...aku de share kat fesbuk...dan aku dpt komen drpd sorang member "dengar nasyid la"...ok, nasihat yang baik...dan aku balas i DO dengar nasyid...tapi sekarang ni aku dengar lagu ni kan so aku citer pasal lagu ni la...len kali aku citer pasal lagu nasyid yang aku dengar...ok??? hehehe...no offense la...aku tak kisah...

Kalau dihayati lagu ni, memang bermakna betul...dalam hidup aku yang penuh masalah ni, aku slalu teringin de somebody yang bagitau aku..."everything will be okay..."...walaupun tipu, aku tak kisah...please tell me that...tapi yg sadisnya aku takde somebody spesel tuk gtau bende2 tu kt aku...huhu...then masa tengah tension2 tetibe M. Shadow with A7X bgtau yang " all things will end"...terharu aku...ade gak orang nak tenangkan aku...walaupun bukan secara direct...hahaha...thanks ek...M. Shadow, Synyster Gates, Zacky Vengence, Johnny C, dan late The Rev...ok, till next time, adios bye bye bicycle... :)


I'll be better~sayonara


Jenis Darah dan Personaliti


Salam and good day REaDers...

Hari ni aku nak share tentang jenis darah dan personaliti...

 Jenis darah selain boleh menjadi panduan untuk menentukan diet yang sesuai, ternyata boleh juga meneropong watak dan keperibadian seseorg. Hasil kajian yang dilakukan di Jepun terhadap beberapa jenis darah, ada beberapa keperibadian tertentu yang dikatakan sesuai dengan jenis darah orang yang berkaitan. Anda boleh lihat sendiri apakah anda mempunyai keserasian dan sifat-sifat tertentu berdasarkan penelitian dibawah ini:

KUMPULAN DARAH ‘O’


Ini adalah jenis pemimpin. Saat melihat sesuatu yg diinginkan, orang dengan kumpulan
darah ini akan berusaha mencapainya. Anda juga termasuk trend-setter, setia,
punya daya juang tinggi dan percaya diri yang kukuh. Kelemahan anda adalah mudah
cemburu, agak sombong dan cenderung amat kompetetif.


KUMPULAN DARAH ‘A’


Anda suka keselarasan, kedamaian dan organisasi. Boleh bekerjasama dengan baik dengan
orang lain, peka, sabar dan penuh perhatian. Namun kelemahan anda adalah tidak
boleh melakukan sesuatu dengan santai dan cenderung keras kepala..

KUMPULAN DARAH ‘B’


Anda punya tabiat keras dan individualis, suka terus-terang tanpa memikirkan orang
lain dan melakukan segala sesuatu dengan cara sendiri. Namun anda juga kreatif dan
fleksibel dan boleh beradaptasi dengan mudah terhadap situasi. Namun kelemahan yang
anda miliki adalah cenderung terlalu mandiri, yang boleh merugikan.



KUMPULAN DARAH ‘AB’


Dingin dan terkawal, makanya tak menghairankan teman menjadikan anda sebagai tempat
berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Anda dilahirkan untuk
menghibur orang lain secara semula jadi. Namun sayangnya anda cenderung moody dan
sukar membuat keputusan, kadang-kadang boleh menyakiti hati orang lain.




Honestly, aku tak tau jenis darah aku...so tak dapat nak komen sama ada tepat atau tidak...nampak gaya macam AB je...tapi tah la..nanti aku sahihkan bila ada buat ujian darah....huhu....tak tau la kajian ni betul ke tidak...just for fun la...ok till next time, adios bye bye bicycle... :)


I'll be better~sayonara


Happy 28th Birthday Dayah


Salam and good day REaDers...

Hari ni merupakan hari ulang tahun kelahiran salah seorang bestfriend aku masa di maktab dulu, Dayah....


Selamat Hari Jadi Dayah


Semoga panjang umur, murah rezeki dan happy selalu... :) 

Kad ucapan di bawah ni aku buat khas untuk Dayah sebab masa birthday Zam aritu aku buat untuk dia nanti Dayah kecik hati plak kalau aku tak buat untuk dia...hehe...kali ni aku buat sebesar2nya sampai nak upload kat fesbuk pun kena reduce sizenya...hihihi...isinya sama je dengan Zam sebab aku suka quotes tu...




 Have my "Love" that never Breaks ..........
Have my "Smile" that never Fades ..........
Have my "Touch" that never Hurts ..........
Have my "Friendship" that never Ends ..........




Thanks for being my friend all this while Dayah...thanks for putting up with my weird behaviour, mood swing and harsh words....I can't always express it but please do know I always and forever value this friendship... till next time, adios, bye bye bicycle... :)



I'll be better~sayonara


Bulan Kelahiran dan Perwatakan


Salam and good day REaDers...

 Hari ni nak share  perwatakan berdasarkan bulan kelahiran...sumber tak ingat la sebab aku ni jenis suka simpan artikel2 yang aku rasa menarik dari dulu lagi...artikel ni pun da berkurun lamanya...ni baru nak belek2 balik...info akalu simpan je nak buat apa kan...so, douzo....


JANUARI

Bercita-cita tinggi - serius - suka mendidik dan dididik - sangat mudah melihat kelemahan orang  - suka mengkritik - rajin - setiap yang dibuat nampak keuntungan - suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur – sensitif - berfikiran mendalam - pandai mengambil hati orang lain - pendiam kecuali telah dirangsang - agak pemalu - daya tumpuan yang sangat tinggi - mudah mendisiplinkan diri sendiri - setia pada segala-galanya - badan sihat tapi mudah diserang selsema - romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya - cukup sayang pada kanak-kanak - suka duduk di rumah - perlu belajar kemahiran bersosial - sifat cemburu yang sangat tinggi



FEBRUARI

Berfikiran abstrak - sukakan benda yang realiti dan abstrak - bijak dan pintar – mudah berubah perwatakan - mudah menawan orang lain - agak pendiam - pemalu - rendah diri - jujur dan setia pada segalanya - keras hati untuk mencapai matlamat - suka kegiatan yang lasak - tidak suka dikongkong - mudah memberontak apabila dikongkong - emosi mudah terluka - sangat sensitif - mudah mempamerkan marahnya - tidak suka benda yang remeh-temeh - sangat berani - suka memberontak - suka berkawan tapi kurang mempamerkannya - bercita-cita tinggi - suka berangan-angan - ada harapan untuk merealisasikan impiannya - pemerhatian yang tajam - suka hiburan dan sukan - suka benda yang bersifat seni - berkecenderungan pada benda yang tahyul - sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran - amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros - belajar untuk mempamerkan emosi



MAC

Berpesonaliti menarik dan menawan - mudah didampingi - sangat pemalu dan pemendam rasa - sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati - sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran - suka pada kedamaian - sangat peka pada orang lain - sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain - tidak cepat marah - sangat amanah - tahu membalas dan mengenang budi - pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam - kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal - suka berangan-angan - suka melancong - sangat manja - suka diberi perhatian yang sangat tinggi - kelam kabut dalam memilih pasangan - suka dengan hiasan rumahtangga - punya bakat seni dalalm bidang muzik - kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik - terlalu mengikut selera atau perasaan



APRIL

Sangat aktif dan dinamik - cepat bertindak membuat keputusan tapi cepat menyesal - sangat menarik - pandai menjaga diri - punya daya mental yang sangat kuat - suka diberi perhatian - sangat diplomatik (pandai memujuk) – suka berkawan - pandai menyelesaikan masalah orang - sangat berani - tiada perasaan takut - suka perkara yang mencabar - pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah - emosi cepat terusik - cuba kawal perasaan - kecenderungan bersifat pendendam – agresif - kelam kabut dalam membuat keputusan - kuat daya ingatan - gerak hati yang sangat kuat - pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain - berpenyakit disekitar kepala dan dada - sangat cemburu dan terlalu cemburu



MEI

Keras hati & tegas - kuat semangat & bermotivasi tinggi - pemikiran yang tajam - mudah marah apabila tidak dikawal - pandai menarik hati & perhatian orang lain - perasaan yang amat mendalam - cantik dari segi mental & fizikal - tidak perlu dimotivasikan - tetap pendirian tapi mudah dipengaruhi orang lain - mudah dipujuk - bersikap sistematik (otak kiri) - suka berangan - kuat daya firasat - memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu - bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit - daya khayalan yang tinggi - permikiran yang tajam - pandai berdebat - fizikal yang baik - kelemahan sistem pernafasan - suka sastera, seni & muzik – suka melancong - tidak berapa suka duduk di rumah - tidak boleh duduk diam - tidak punya ramai anak - rajin dan bersemangat tinggi - agak boros



JUN

Berfikiran jauh & berwawasan - mudah ditawan kerana sikap baik - lemah lembut - mudah berubah sikap, perangai, idea & mood - idea yang terlalu banyak di kepala – sensitif - mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir) - sukar melakukan sesuatu dengan segera - bersikap suka menangguh-nangguh - bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik - cepat marah & cepat sejuk - suka bercakap & berdebat - suka buat lawak & bergurau - otak cerdas – suka berangan-angan - mudah & pandai berkawan - sangat tertib - pandai mempamerkan sikap - mudah kecil hati - mudah kena selsema - suka berkemas - cepat rasa bosan - terlalu memilih & cerewet - kurang mempamerkan perasaan - lambat untuk sembuh apabila terluka hati - suka barang berjenama - mudah menjadi eksekutif - kedegilan yang tidak terkawal - sesiapa yang memuji, dianggap musuh, siapa yang menegur dianggap kawan



JULAI

Sangat suka didampingi - banyak berahsia & sukar difahami  terutamanya lelaki - agak pendiam kecuali dirangsang - ada harga dan maruah diri - tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan - mudah dipujuk - bercakap lurus - sangat menjaga hati orang lain - sangat peramah - emosi sangat mendalam - mudah terluka hatinya - berjiwa sentimental - jarang

berdendam - mudah memaafkan tapi sukar melupakan - tidak suka benda remeh-temeh - membimbing cara fizikal dan mental - sangat peka, mengambil berat, pengasih &  penyayang - layanan yang sama terhadap semua orang - tinggi daya simpati - pemerhatian yang tajam - suka menilai orang lain melalui pemerhatian - mudah dan rajin belajar - suka muhasabah diri - suka mengenang peristiwa atau kawan lama - suka mendiamkan diri - suka duduk di rumah - suka tunggu kawan tapi tak cari kawan - tidak agresif kecuali terpaksa - lemah dari segi kesihatan perut - mudah gemuk kalau tak kawal diet - minta disayangi -mudah terluka hati tapi lambat pulih - terlalu mengambil berat - rajin dalam membuat kerja



OGOS

Suka berlawak - mudah menawan orang lain - sopan santun - mengambil berat terhadap orang lain - berani & tidak tahu takut - orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan - pandai memujuk orang lain - terlalu pemurah - bersikap ego - nilai harga diri yang sangat tinggi - dahagakan pujian - semangat juang yang luar biasa - cepat marah & mudah mengamuk - mudah marah apabila cakapnya dilawan - sangat cemburu - daya pemerhatian yang tajam & teliti - cepat berfikir - fikiran yang berdikari - suka memimpin & dipimpin - sifat suka berangan - berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat - sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk - cepat sembuh apabila ditimpa penyakit - belajar untuk bertenang - sikap kelam kabut - romantik, pengasih & penyayang - suka mencari kawan



SEPTEMBER

Sangat bersopan santun & bertolak ansur - sangat cermat, teliti & teratur - suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik - pendiam tapi pandai bercakap - sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati - sangat prihatin & terperinci, amanah, setia & jujur - kerja yang dilakukan sangat sempurna - sangat sensitif yang tidak diketahui - banyak berfikir - daya penaakulan yang baik - otak bijak & mudah belajar - suka mencari maklumat - kawal diri dari terlalu mengkritik - pandai mendorong diri sendiri - mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia - suka sukan, hiburan & melancong - kurang menunjukkan perasaannya - luka hatinya sangat lama disimpan - terlalu memilih pasangan - sukakan benda yang luas - bersistematik



OKTOBER

Suka berbual - suka orang yang sayang padanya - suka ambil jalan tengah - sangat menawan & sopan santun - kecantikan luar & dalam - tidak pandai berbohong & berpura-pura - mudah rasa simpati, baik & mementingkan kawan - sentiasa berkawan - hatinya mudah terusik tapi merajuknya tak lama - cepat marah - agak pentingkan diri sendiri - tidak menolong orang kecuali diminta - suka melihat dari perspektifnya sendiri - tidak suka terima pandangan orang lain - emosi yang mudah terusik - suka berangan & pandai bercakap - emosi yang

kelam kabut - daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan) - suka melancong, bidang sastera & seni - pengasih, penyayang & lemah lembut - romantik dalam percintaan - mudah terusik hati & cemburu - ambil berat tentang orang lain - suka kegiatan luar - orang yang adil - boros - mudah dipengaruhi persekitaran - mudah patah semangat



NOVEMBER

Banyak idea - sukar untuk difahami sikapnya - berfikiran kehadapan - berfikiran unik & bijak - penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa - pemikiran yang tajam - daya firasat yang sangat halus dan tinggi - sesuai jadi seorang doktor - cermat & teliti - personaliti yang dinamik - sifat yang berahsia, pandai mencungkil & mencari rahsia - banyak berfikir, kurang bercakap tapi mesra - berani, pemurah, setia & banyak kesabaran - terlalu degil & keras hati - apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya - tak suka marah kecuali digugat - mudah ambil berat terhadap orang lain - pandai muhasabah diri - cara berfikir yang lain dari orang lain - otak yang sangat tajam - pandai mendorong diri sendiri - tidak hargai pujian – kekuatan, semangat & daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu - cuba sampai berjaya - badan yang sasa - kasih sayang & emosi yang sangat mendalam & romantik - tidak pasti dengan hubungan kasih sayang - suka duduk di rumah - sangat rajin & berkemampuan tinggi - amanah, jujur, setia & pandai berahsia - tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi - bercita-cita tinggi - perangai tidak dapat diramal & mudah berubah-ubah



DISEMBER

Sangat setia - pemurah – besifat patriotik - sangat aktif dalam permainan & pergaulan - sikap kurang sabar & tergesa-gesa - bercita-cita tinggi - suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi - suka didampingi - suka bercampur dengan orang - suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai - sangat jujur, amanah & bertolak ansur - tidak pandai berpura-pura - cepat marah - perangai yang mudah berubah-ubah - tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi - benci pada kongkongan - suka berlawak - pandai buat lawak - berfikiran logik



I SAY


Aku lahir bulan Mac... 
* berpesonaliti menarik dan menawan - kurang setuju...hehe....(low profile)
* mudah didampingi - setuju la gak....aku je susah nak dampingd engan orang...penyegan tahap gaban
* Sangat pemalu dan pemendam rasa - ye betul sesangat....
* sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati - pun setuju...natural punya baik tau...bukan fake...
* sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran - pun setuju....aku ni mmg sangat sensitif
* suka pada kedamaian - of course la...aku sangat tak suka pergaduhan...
* sangat peka pada orang lain - bleh la jugak...kdg2 over..hehe
* sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain - aku cikgu...enough said...
* tidak cepat marah - sangat tak setuju....aku sangat quick-tempered tau...pantang terusik...
* sangat amanah - ye kot...
* tahu membalas dan mengenang budi -erm ada la gak...
* pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam - betul la tu...
* kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal - pun betul..so beware ye...
* suka berangan-angan - sesangat betul...
* suka melancong - wow...mana tau ni? heehe
* sangat manja - ye kot...tapi tiada tempat untuk bermanja...huhu
* suka diberi perhatian yang sangat tinggi - erm..50-50 la..sbb kdg2 aku sangat tak suka attention...rimas je bila org tengok...
* kelam kabut dalam memilih pasangan - tak kot...sebagai bukti, i'm not married yet...
* suka dengan hiasan rumahtangga - erm, belum ada rumah tangga so belum terbukti lagi...
* punya bakat seni dalalm bidang muzik - maybe kot kalau ada peluang...tp aku dari kecik duk kampung...tak de peluang nak attend kelas muzik..huhu
* kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik - erm betul betul betul
* terlalu mengikut selera atau perasaan - ada la sikit2....

Wow, majoriti yang dinyatakan ni betul la...how about u? till next time, adios bye bye bicycle....



I'll be better~sayonara

Happy International Left-Handed Day 2015



Salam and good day REaDers...hari ni merupakan Hari Tangan Kiri Sedunia....so selamat menyambutnya kepada mereka-mereka yang tangan dominannya adalah kiri....best la korang ye sebab ada hari yang khas untuk korang....










1. Leonardo Da Vinci

 Pelukis yang terkanl dengan lukisannya Monalisa.





2. Amitabh & Abhishek Bachchan

Pelakon bollywood anak beranak.






3. Jim Carrey

Pelakon hollywood yang terkenal dengan filem The Mask dan Ace Ventura.





4. Tom Cruise

Pelakon hollywood yang terkenal dengan filem Mission Impossible.




5. Angelina Jolie

Pelakon hollywood yang terkenal dengan filem Lara Croft.




6. Julia Roberts

Pelakon hollywood yang terkenal dengan filem Notting Hill dan Preety Woman.

 




7. Pierce Brosnan

Pelakon hollywwood yang terkenal dengan filem James Bond.






8. Mary-Kate & Ashley Olsen

Selebriti kembar yang terkenal dengan siri filem dan jenama fesyen tersendiri.





9. Brad Pitt

Pelakon hollywood yang terkenal dengan filem Ocean Eleven.




10. Keanu Reeves

Pelakon hollywood yang terkenal dengan filem The Matrix.




11. Sylvester Stallone

Pelakon hollywood yang terkenal dengan filem Rambo.




12. Eminem

Artis hip-hop Amerika yang terkenal dengan lagu Mockingbird dan The Slim Shady.





13. Lionel Messi

Pemain bola sepak Argentina.




14. Bill Gates

Pengasas Microsoft.




15. Steve Jobs

Pemgasas Apple Inc.




16. Barrack Obama

Presiden Amerika Syarikat.




17. Neil Armstrong

Angkasawan pertama yang berjalan di bulan.




18. Alexander The Great

Raja Kerajaan Greek zaman dahulu yang terkenal.




19. Albert Einstein

Ahli fizik yang banyak menyumbang dalam bidang sains.




20. Helen Keller

Wanita kurang upaya yang cacat penglihatan dan pekak tetapi berjaya mendapatkan ijazah dan menjadi aktivis politik, penulis dan pensyarah.




21. Henry Ford

Pengasas syarikat permotoran Ford.




22. Aristotle

Ahli falsafah Greek.




23. Julius Caesar

General yang terkenal di zaman Empayar Rom.





24. Hugh Jackman

Pelakon hollywood yang terkenal dengan filem X-Men.





25. Prince William

Pewaris takhta Britain.


Prince William
Prince William
Prince William



Sumber: lefthandersday




Wow hebat2 orang yang lefthanded ni ye...sayangnya, I'm not one of them...walaupun aku hebat gak...huhuhuhu...ok till next time, adios bye bye bicycle... :)



I'll be better~sayonara