SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Kampungku?



Salam and good day REaDers....

Orang lain masih dalam mood raya nampaknya....dekat wall fesbuk alkisah hari raya je...all unicorns and butterflies...huhu

Well, aku pun nak berkisah gak walaupun kisah sedih je...huhu

Kisahnya aku tak de kampung...huahuahuahua

Sadis kan? that's why la raya ni tak best sangat untuk aku.... lagu "Balik Kampung" yang sinonim pabila tibanya raya pun tak berjaya membuat aku teruja untuk beraya seperti mana rakan2 ku yang lain....hurmmm

Aku tak de kampung ni bukan lah bermaksud aku ni dilahirkan dan dibesarkan di bandar or anything like that....aku lahir dan membesar di kawasan luar bandar.....kira kampung gak la...tapi konteks kampung semasa perayaan adalah tempat kita tuju untuk berkumpul bersama semua saudara mara kan....

Grandparents sebelah mak aku dah tak de....aku pun tak pernah jumpa sebab mereka meninggal masa mak aku muda lagi...sebelah ayah aku, masih ada opah tapi kami tak berapa rapat dengan beliau dan saudara mara belah ayah aku....atas banyak faktor....kalau cerita kat sini akan mengambil masa yang lama dan akhirnya lari daripada topik so cukuplah kalian tau dalam dunia ni masih ada orang mengalami nasib macam aku ni...

Memandangkan aku juga tinggal dengan parents so memang tak de la istilah balik kampung kan...

So, kesimpulannya, aku tak de kampung....

Kebetulan ikut famili aku beraya kat rumah mak sedara abang ipar aku, terasa suasana kampung...tumpang feeling jap....




 But.....

Home is where our loved ones are, right?







 

adios bye bye bicycle


I'll be better~sayonara
 

No comments: