SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Overland Trip Hari Keempat Bahagian 2 - Bayon Temple


Salam and good day REaDers....

Sambungan dari bahagian pertama....kami kini berada di Angkor World Heritage.....kami dah melihat Sunrise dan melawat Angkor Wat...lawatan express je sebab kejar masa...nak pegi temple lain plak...

Kitorang cakap la kat Buzeri tu nak pegi Bayon Temple...tapi bleh plak si Buzeri tu tak nak bawak....dia kata Bayon tu jauh...tah la...dia tu macam de prob...masa kitorang cari dia yang tengah menunggu bersama pemandu tuktuk lain kat satu kawasan tak jauh dari Angkor Wat, dia tengah bercakap dengan pemandu tuktuk lain..muka dia berkerut2 jek...pastu dia de mengomel2 depan kitorang...tah pe dia cakap...broken English kan...mana la nak faham...

Then kitorang cakap nak pegi tempat penggambaran citer Tomb Rider tu...tempat tu kan femes...dia kata jauh gak...pastu dia kata dia nak bawak pegi Bayon Temple...cis tadi kata Bayon Temple jauh...





Sampai di Bayon Temple yang tak de la jauh pun...5 minit je...cis...., kami bagitau dia kami sekejap je kat sini, jangan pergi jauh2....

So kami cepat2 tangkap gambar kat depan temple...kami rasa tempat ni macam bukan Bayon Temple...


Bila kami datang kat Buzeri dia kata tempat ni memang Bayon Temple...so kami pun masuk jela....


















Gambar kat bawah ni de sorang mamat Cambodia yang suruh posing camni...dia kata pelancong slalu buat camni...da la pegang2 muka aku...busuk plak tu...sabo jela...then dia ikut2 kitorang...aku da agak mesti dia nak jadi tourist guise kitorang...tapi dia tu yang tak authorize punya...so kami cepat2 lari daripada dia...tengok2 dia da ikut minah salleh plak...huhu



Puas kami jelajah, tak de pun tugu yang muka sangat besar tu...hurmmm...tah la...

Then kami datang balik kat Buzeri tu cakap nak pegi tempat Tomb Rider plak...dia mati2 tak nak...dia kata tempat tu jauh nanti tak sempat la...kan kitorang nak balik da kul 11 nanti...tapi masa ni baru kul 9...dia sibuk nak bawak kitorang balik hotel...dia kata deal dia nak bawak ke ANgkor Wat dan Bayon Temple je....ewah2...kitorang beli tiket mahal2 takkan nak pegi dua temple je....then si Buzeri tu cakap suruh kitorang cari pemandu tuktuk lain je...

Kitorang try deal balik dengan dia....dia kata nak pegi sana kena tambah lagi 4 dolar...2 dolar sorang la...terpaksa la setuju....alang2 da datang sini mestila nak tengok tempat yang femes tu...

I'll be better~sayonara


No comments: