SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Overland Trip Hari Keempat Bahagian 1 - Angkor Wat


Salam and good day REaDers.....

Tibalah masanya hari ini....

Awal2 pagi da bangun dan bersiap...pukul 5 pagi da terpacak depan hotel...menunggu Buzeri...

Seorang pekerja hotel yang mamai2 tengah tido tu tolong bukakkan pintu...keliling hotel kitorang tu memang banyak hotel lain....ada pemandu tuktuk da sedia menunggu depan tu untuk bawakkan mana2 tourist yang last minute nak cari orang bawakkan mereka ke Angkpor World Heritage tu...

Belakang aku ni la Mingalar Inn atau nama lamanya Mandalay Inn... bentuknya macam banglo biasa yang betingkat2 dan kedudukannya walaupun tepi jalan tapi macam tertututp sikit....


Dah pukul 5.15 pun si Buzeri tak datang lagi...kitorang risau la...sebab deposit da bayar...nak ambik pemandu lain pun tak bleh...satu demi satu tuktuk lalu depan kitorang bawak pelancong...adohai...risau plak...then pekerja hotel tu tolong call kan Buzeri sebab dah 5.15 pun tak datang lagi...Buzeri jawab dia kata dia dalam perjalanan...dia cakap bahasa Khmer la...pekerja hotel tu terjemahkan pada kitorang....huhu

Akhirnya dia pun datang....dia kata dia terlewat bangun..ceh semalam janji bukan main lagi...erm da la tu...janji dia da sampai kan....



Dia bawak kami ke kaunter tiket..da ramai tourist yang beratur....


Di sini banyak kaunter so cepat sket la perjalanan membeli tiket ni...sorang tugas di dalam dan sorang di luar...dia akan ambik duit kita 20 dolar dan akan check sama ada duit ori ke tak....sambil tu kita berdiri kat tempat disediakan untuk ambil gambar....pastu beratur kat tepi untuk tunggu tiket...di tiket kita tu akan ada gambar kita untuk mengelakkan kita jual tiket kat orang lain kot....



Yay tiket dah siap...


Okay.....ke destinasi pertama....


Angkor Wat....





Kami ke sini untuk tengok matahari terbit...bukan kami je...semua yang datang awal memang tujuannya nak tengok sunrise....







Okay, jom melawat dalam Angkor Wat plak...


 





















 OK, next kami akan ke Bayon Temple plak....see ya...


I'll be better~sayonara



No comments: