SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Selamat Hari Guru 2015


Salam and good day REaDers...

Selamat Hari Guru 2015


Kepada semua guru2 di seluruh dunia terutama guru2ku:
Tabika Kemas Temoh (1991-1993)
SK Temoh (1994-1999)
SMK Air Kuning (2000-2002)
SMT Lebuh Cator (2003-2004)
IPTHO (2005-2006)
IPTI (2007-2010)

Rakan2 sekerjaku di sekolah praktikum dan sekolah posting:
SK Kangka Tebrau (2009)
SK Taman Molek (2010)
SK St. Paul (2011-present)

Tahun ni sekolah kami mengadakan sambutan Hari Guru lewat sikit sebab 16 Mei hari Sabtu kan....jadi Isnin depannya baru sambut....

Macam biasa, guru dan staf sokongan kena bersedia untuk sesi pertukaran hadiah....tahun ni kami buat sistem cabut nama pada hari kejadian...jadi kami tak tau sape yang akan menerima hadiah kami....so kena la prepare hadiah yang universal...semua orang boleh guna...

Hadiah aku??? jeng jeng jeng....RAHSIA...hihihi


Macam biasa, aku juga menyediakan bunga2 untuk diberikan kepada rakan2 sekerja atas nama kelas yang aku pegang....walaupun bunga murah je, cuma itu yang aku mampu sebagai tanda menghargai jasa2 mereka terhadap aku selama aku bekerja di sini....


Barisan guru2 St. Paul yang seragam dan pelbagai ragam...hehe


Ucapan wakil pelajar, ketua pengawas...Afiq....teks ucapan ni aku yang buat...tak buat apa pun....download kat internet dan edit je...huhu


Guru2 St. Paul bersiap siaga menyanyikan lagu Kami Guru Malaysia....



Tahun ni buat julung kalinya ada anugerah2 for fun untuk guru2...aku tak memang apa2 so malas nak komen panjang2...kehkehkeh


Persembahan murid...





Pertukaran hadiah antara guru dan juga staff...




Sesi bersalam dan menerima hadiah daripada murid...


Jamuan guru....


Thanks murid2ku yang murah hati... :)


Macam2 jenis hadiah dan ucapan diterima...menghiburkan hati je budak2 ni..hehe





When life give you lemon, make lemonade,
when a student give you an apple, make apple juice... :)



Tahun ni dapat balik kad raya daripada sorang murid aku ni...sebelum ni tiaap2 tahun bagi aku kad raya...tahun lepas tetiba da tak bagi...dan tahun ni tetiba bagi balik...bila baca pantun yang dia tulis, teringat kad dia 2 tahun lepas ada pantun yang sama....huhu


Terima kasih murid2ku, rakan2 sekerjaku, keluargaku yang banyak menyokong serta bekas2 guru yang menjadikan aku seperti mana aku sekarang.... :)



I'll be better~sayonara


No comments: