SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

PBAKL 2015



Salam and good day REaDers...

Hari ni nak cerita pasal pemergianku ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2015....



Ini merupakan kali kedua aku pergi...tahun ni aku pergi atas ajakan former roommate masa di maktab dulu, Nurul...

Kami pergi pada 1 Mei 2015 dengan menaiki ets...Nurul datang dari Bagan Serai ke Ipoh menaiki bas dan menaiki ets dari Ipoh...manakala aku plak naik dari Kampar....kami beli tiket online bersama2...berhubung guna whatsapp je...canggih betul zaman sekarang kan...semuanya di hujung jari...huhu

Kenapa tak duduk sebelah menyebelah? haha kelakar plak nak cerita...masa beli tu kami beli tiket masing2...tiba2 Nurul macam de prob la masa nak bayar tu...aku plak da terbeli...bila Nurul nak try beli lagi skali, seat tu da ada orang lain yang beli...huhu....nasib la sebelah kami dua2 perempuan...rasa tak selesa la kalau duduk sebelah lelaki kan...


Sampai di KL Sentral, kami menaiki lrt ke PWTC...sebelum bertolak kami da siap booking hotel...lepas survey punya survey, kami sepakat nak menginap di Hotel Wira....hotel ni kami booking melalui Agoda....

Sebeb memilih hotel ni adalah, berdekatan dengan PWTC, harganya affordable dan nampak meyakinkan....banyak sebenarnya hotel2 lagi murah sebab PWTC ni dekat dengan Chow Kit...tapi hotel2nya nampak tidak meyakinkan...macam terletak di kawasan red light jek...huhu....

Nak tau rupa paras hotel ni bleh google ye sebab aku lupa nak snap pic....

Harga semalam dalam RM139.00....skali dengan breakfast....

Masa check in, kena bagi deposit RM20 camtu la...tapi check out nanti dia kasi balik....

Inilah bilik kami...di tingkat 5...


Katil twin single....macam biasa masa tengah kemas lagi aku tan nak snap...da bersepah camni baru sibuk...tapi baru la nampak real kan...hehe


Kat bawah ni semua kena bayar ye kalau ambik...yang 3 in 1 kopi tu aku tak pasti plak...kami memang tak ambik apa pun walaupun tenpting je nak makan megi tu...nasib tak ambik..RM3.50 kot...


Biliknya decent la...selesa...tak luas sangat...nak solat pun kena mencelah sket2...


Tempat mandi ok la...dia bagi 2 tuala...


Toilet bersih...



Overall aku rasa hotel ni ok la...cuma masa aku datang tu aku tak bernasib baik...wifi di kawasan bilik aku tak berfungsi....hukhukhuk

Selesai pengurusan diri, kami pun bergerak ke PWTC....kena menapak gak la....hotel kami dekat dengan stesen lrt...dari stesen lrt tu kena seberang jalan la utk ke PWTC....lain kali ada duit lebih sket nak menginap di hotel sebelah pwtc ni jela...senang je turun terus pegi...malam pun bleh pegi...huhu


Sepanjang di sana kami tak bergambar sangat pun...fokus membelek buku je...tambah penat...aku nasihatkan sape nak pegi bawak la troli....berat kot nak bawak buku banyak2...

Inilah hasil tangkapan aku....


Malam tu kami merewang jap nak menikmati susana malam di KL...lama kot tak berjalan2 di KL ni...duk terperap kat Perak je...huhu





Kami tak ke mana pun...cuci mata di Sogo je....tak beli apapun..duit da banyak habis kat pesta buku...huhu


Esoknya kami ke PBAKL sekali lagi sebab Nurul nak membuat tinjauan terakhir...aku temankan je...tak membeli pun...da habis berbelanja semalam....duit yang ada ni nak simpan till the next payday...huhu


Tamatlah perjalanan kami...jom pulang semula menaiki ets....




I'll be better~sayonara

No comments: