SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Hari Ibu di Plan B


Selamat Hari Ibu kepada semua ibu di dunia....terutama kepada my emak, Puan Zubaidah yang banyak bersabar melayani kerenah aku ni...hehe

Tahun ni macam biasa aku nak bawak mak makan2.....kali ni ingat nak bwak tempat special sket yang kami tak pernah pergi....aku slalu dengar kawan2 aku citer pasal satu restoran nama Plan B....nama unik dan tempatnya macam menarik...so aku pun menggoogle la tempat ni dan terus cari guna GPS....


Sebab aku ni tak berapa mahir jalan Ipoh, berpusing2 gak la nak cari tempat ni...Alhamdulillah jumpa... ramai gak pelanggan kedai ni....dalam semua penuh...kami duduk di luar...

Tengok menu harga makanan memang menggegarkan dompet tapi bab makan ni aku tak berkira sangat asalkan mak aku hepy...



Mak aku order nasi ulam dan ayam panggang... rasanya pun memang herba...tak lalu aku...mak je yang sudi makan...huhu...harganya dalam RM30 lebih la...




Aku plak makan angel hair salmon ni...sedap banget...teringat2 lagi rasanya....harganya dalam RM33 camtu la...
 


Adik aku makan lasagna....tapi lambat sangat dia dapat makanan tu...aku tengah makan so malas nak snap pic...adik aku pun da kenyang sebab menumpang makanan aku dan mak aku....so dia tak habiskan lasagna dia tu...rupanya pun tak menyelerakan sangat...kuah sosnya banyak sangtat...harga RM30 lebih gak...so total kitorang makan dalam RM100 lebih gak la...

Makanan sini ok la tapi aku ralat sket sebab rupanya kedai ni ada serve alcohol gak...ermm rasa tak selesa gak la...nasib la makanannya disediakan oleh pekerja Melayu...dapur dia macam open gak la...bleh nampak...

 

Kawasan ni lebih untuk pelancong je aku tengok...dekorasinya unik..guna tema 'ruin'....pengunjung2 siap bergambar kat bangunan yang nak roboh sebelah kedai ni...huhu...then de kedai2 jual souvenir...so sape yg datang ke Ipoh bleh la melawat ke sini....

 

 I'll be better~sayonara


No comments: