SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

JB Hari Ketiga - Puteri Harbour Family Park


Salam and hello everyone...

Program kami hari ini adalah Puteri Harbour Family Park....tujuan kami ke sini adalah untuk ke Hello Kitty Town dan Little Big Club...tiket2 ni skali packgae dengan hotel kami tu....macam aku cerita masa hari pertama...Hello Kitty Town ni memang si Tiqah yang merupakan kipas-susah-mati Hello Kitty yang beria2 nak pegi....yang Little Big Club tu plak sebenarnya untuk budak2 je...tapi sebab da ade dalam package so kami pegi jela....

Puteri Harbour Family Park ni dalam sebuah bangunan je...tak susah nak cari...guna GPS je..hehe....parking susah sket...maybe de tempat parking di bawah tapi tak pasti la...kitorang pn nasib la terjumpa tempat kosong kat luar tu...riau gak kena kompaun ke nanti...tapi Alhamdulillah tak pun...




Masa masuk dalam ni, kita akan diberi sekeping kad macam ni...

 

Kad ni untuk dicop setiap kali kita masuk mana2 aktiviti....tujuannya supaya kita tak masuk dua kali...


Hello Kitty Town ni sepanjang tingkat ni je....Ini adalah pintu masuknya...ada jurukamera kat sini tapi kat sini tak macam Legoland atau USS, dorang tak sudi tangkapkan gambar guna kamera kita...dorang kata tak dibenarkan buat macam tu...maksudnya dorang just nak kita beli gambar dorang la...so aku refuse la dia tangkap gambar kitorang...aku kan cepat panas...huhu


Sini pun tempat tangkap gambar...masa ni jurukamera tu tak berani la nak datang dekat...huhu


Tak lama pastu datang maskot Hello Kitty dan Daniel...kali ni jurukamera lain...so aku pn sudi tangkap gambar....Tiqah yang beli gambar ni...kan dia kipas-susah-mati...hehe


Aktiviti pertama kami dalam Wishful Studio ni....ada dua aktiviti dalam ni...


Mula2 kami buat craft...erm aku tak tau nak cakap bende ni apa...hehe...dalam ni macam kelas la...pekerja tu bagi sekeping macam kad plastik keras yang ada tajam2...pastu atas meja ada macam2 manik....ada dua design, aku pilih yang Hello Kitty ni...kena guna warna yang seperti design contoh je....dan kami diberi masa dalam 15 minit camtu la...



Ta...da....

Siap dah....then bagi pada pekerja tu...dia akan iron dan bagi kita simpan hasil kraf kita ni...


Then kami keluar dan beratur balik untuk aktiviti kedua plak...decorate biskut Hello Kitty...

Biskut dah ada...kita hias je guna bahan yang disediakan...


Ta..da...
Hasilnya...



Aktiviti ketiga di studio lain, bersebelahan je dengan studio tadi...dalam ni aktivitinya buat aksesori dan bergambar dengan kostum...kami buat aksesori je....bergambar dengan kostum tu macam pelik plak..budak2 bleh la...huhu...



Buat aksesori pun senang je...dia bagi rantai dengan loket hello Kitty...kita masukkan je...da siap bleh bawak balik...huhu


Sekarang kami nak melawat rumah Hello Kitty plak...


Ruang tamu...


Meja makan...


Piano pun ada...


Comel tv nya kan...


Rak pun comel..


Dapur....


Bilik mandi...



Bilik tidur pertama...


Wardrobe...


Bilik tidur kedua...


Selesai lawatan....rehat sebentar...


Aktiviti terakhir, Hello Kitty Black Wonder...

Dalam ni aktiviti dalam kumpulan...kena mencari klu untuk menolong Hello Kitty dan Daniel yang telah ditangkap...Alhamdulillah aku dan Tiqah berjaya...dapat sijil tau....


Selesai sudah aktiviti di Hello Kitty Town...tempatnya memang tak besar...satu floor je...tapi aktivitinya memang memberi pengalaman baru la....

OK, next kami ke Little Big Club...saje je nak melawat...alang2 da ade kat sini kan....

Mula2 bergambar di rumah Barney ni....tak de apa pun kat sini...dalam tu ada tv yang tayang citer Barney je....maybe untuk kanak2 yang nak berehat...


Yang ni pulak kawasan Pingu...dalam ni ada game2 je yang biasanya ada kat kedai2 game dan shopping mall....


Yay game feveret aku...basketball....kalau kat tempat lain ni kena beli token nak main...selalunya mampu main skali je....tapi yang ni tak yah bayar so unlimited...hehe


Macam2 aku try...yang ni susah sket...kena golek bola sampai masuk jaring tu...


Yang ni ketuk2 Ramadhan....hehe


OK, sekejap je dalam Pingu ni...


Ada show... Bob The Builder...



Little Big Club ni dua tingkat...saja la naik tingkat atas nak tengok2...semua pun game untuk kanak2 je...huhu



 Lepas membeli souvenir, kami pun lunch sebentar di Lat's Place...



 Lat's Place ni terletak dalam bangunan ni jugak...konsep kedainya adalah Kampung Boy, karya kartunis Lat....

Makanan yang ada adalah buffet...ala carte yak de ye...maybe malam ada kot...tah la...tapi alang2 kami da masuk, makan jela...satu kepala RM25...makanannya tak de la banyak sangat choice dan rasa bleh tahan la....








Awal gak kami keluar dari Puteri harbour Family park ni...so kami bercadang nak ke JPO...sebenarnya esok baru nak pegi otw balik tapi alang2 ada masa ni pegi hari ni jela...esok terus straight balik...

Tak sempat snap gambar banyak2...satu ni je...masing2 da penat...hehe....tapi dua kali gak la pusing  Johor Premium Outlet atau JPO ni...teempatnya nampak besar tapi sebenarnya tak la besar sangat..tah la..mungkin gak de kawasan yang kami tak pegi???

Lokasi JPO ni adalah di Kulaijaya...kalau ikut highway exit Kulaijaya tu memang terus nampak bangunan JPO...banyak signboard....dan ikut je kereta depan...konfem akan ke situ gak...hihihi




Di JPO ni sebenarnya aku nak cari perfume dan seluar untuk next travelling....tapi akhirnya apa pun aku tak beli walaupun kedai demi kedai kami masuk...dan paling tak disangka si Tiqah plak membeli perfume Victoria Secret....aku macam menyesal plak tak beli apa....huhu...

OK, jom berangkat pulang sebab da nak hujan nampaknya....

Last night here...belakang tu adalah hotel yang kami tinggal....


Thanks Tiqah sebab sudi menemani aku menghabiskan cuti ni...at least tak de la terperuk jek dalam bilik...huhu

Harap kita dapat travel together lagi next time...adios

I'll be better~sayonara



No comments: