SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Cuti-cuti JB Hari Pertama


 Salam dan good day REaDers...

Cuti kali ni aku dan my bff, Tiqah merancang nak bercuti lagi...kali ni dalam Malaysia jela...so alang2 dalam Malaysia kitorang wat road trip jela...drive sendiri....dua2 bleh drive so bleh la gilir2...xde la penat sangat....

Macam biasa, mula2 aku g tempat keje Tiqah dulu di Mantin, N9...pastu esoknya awal2 pagi kami gerak...Tiqah drive dulu....


Berhenti rehat jap kat Restoran Jejantas Ayer Keroh...sarapan dulu...mulakan pagi anda dengan kafein...hehe

Then aku ambik giliran drive...bleh plak gps buat hal...adoi...nasib baik Tiqah bukak google map...

Da lama giler aku tak ke JB ni sejak meninggalkannya tahun 2010 dulu lepas habis blaja....banyak dah berubah...termasuklah tol...sekarang ni nak guna tol xleh bayar tunai da...mana la aku tau...kad TnG Tiqah dia x bawak..aku tak de..nasib baik bleh guna IC...huhu

Kami sampai di Hallmark Hotel dalam tengah hari...hotel ni sebenarnya aku dapat dari groupon.com...aku tertarik sebab skali package dengan tiket ke Legoland dan Hello Kitty Town...harga semua dalam 700 lebih untuk 2 orang....kira murahla bagi aku...aku e-mail hotel tu tanya vacancy untu tarikh yang aku nak pegi tu..dia kata ada terus aku beli voucher dan booking dengan e-mail tu semula...


Inilah tiket Legoland....tiket ni kombo skali dengan water park...


Ini pulak tiket Hello Kitty Town dan Little Big Club....kitorang tak berminat pun nak pegi Little Big Club sebab untuk kanak2 tapi sebab da skali dengan package, ambik jela...


Bilik kami di tingkat 2...


Hotel ni guna sistem yang agak moden gak la....semua tekan2 je...


Sepatutnya bilik kami twin bed tapi sebab full kami pun jenis tak kisah ambik jela queen...nasib masing2 tak lesak sangat...hehe


Bilik ni fully equipped....lengkap....





Timbang pun ada tau...


Toilet pun okay...bersih dan selesa....


Tersedia skali bath foam, shampoo, berus gigi dan ubat gigi...


Lepas berehat dan solat, kami pun keluar...

Terus cari tempat lunch...kat JB ni banyak tempat makan yang menarik..aku siap da ade list tempat2 makan yg aku nak pegi...huhu

First kitorang pegi Restoran Singgah Selalu...restoran ni terletak dekat dengan Danga Bay...masa duk JB dulu aku pernah makan skali...masa tu malam...meriah....


Kami makan Nasi Goreng Singgah Selalu...rasanya ok la, bleh tahan...harga pun bleh tahan....


 Lepas tu ingat nak jalan2 kat Danga Bay tapi rupanya Danga Bay tu da tak sama macam dulu...penuh construction je...hurmmm....rindu suasana dulu....hirup udara segar angin laut petang2...

Then kami ke City Square sebabnya aku rindu....hehe....tempat shopping feveret kot....dulu dapat elaun je mesti datang sini...window shopping pun jadi...

Malam kitorang beli kat auntie anne je untuk dinner sebab still kenyang....

OK, nak rehat dulu...esok nak pegi Legoland....stay tune.... :)


I'll be better~sayonara


No comments: