SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Singapura Hari Ketiga Bahagian 2 - Madame Tussauds


Salam and good day REaDers....

Seperti dijanjikan ini adalah sambungan kepada pengembaraan hari ketiga kami di Singapura....awal hari ni kami ke Universal Studios Singapore atau USS....dalam pukul 4 kami bergerak pulak ke Madame Tussauds....

OK, story dari awal alkisah Madame Tussauds ni ye....Madame Tussauds ni adalah muzium patung lilin yangmenempatkan patung2 lilin orang2 yang terkemuka dunia...artis, aktor/aktress, atlet, pemimpin dll

Di Singapore, Madame Tussauds ni baru je dibuka....kebetulan masa aku research attractions di Singapore ternampaklah pasal muzium ni...dan ternampak plak ada promotion untuk pembeli tiket awal, maka terus je aku beli tiket melalui online di websitenya...harga asal SGD25 tapi sebab beli awal dapat SGD20 je untuk sorang...masa ni aku belum ada kad kredit so aku guna debit card je, Alhamdulillah tak de masalah...

Masa susun2 itinerary, sebab banyak sangat aktiviti nak buat kat sentosa ni so terpaksalah kunjungan di muzium dibuat pada hari yang sama dengan USS...almaklumlah sentosa ni jauh sikit dari hotel kitorang di Bugis tu...dekat sejam gak la perjalanan nak ke sini....so kena rancang betul2 la...alang2 da pegi USS, pegi jela skali muzium ni sebab lokasinya dalam Sentosa gak...

Kitorang naik free train yang memang provide untuk pengunjung2 Sentosa....Madam tussauds ni terletak di sebuah bangunan yang dulunya adalah Singapore Images kalo tak salah...masa kat sana, kami tanya gak la kat pekerja Sentosa ni lokasi muzium ni, almaklum first time masuk sentosa ni...


On the way nak ke muzium tu, kami bergambar dulu dengan mercu tanda Sentosa ni.... 

Dan juga Merlion Sentosa ni....bergambar dari jauh je...nak masuk kawasan tu kena beli tiket tau....

Yeah, sampai pun....bangunan putih belakang tu la yang menempatkan Madame Tussauds tu....sebelum masuk, mari bergambar dulu dengan bende2 yang ada di perkarangan...


Cik lady Gaga pun ada...jom bergambar dulu...

Abang Michael Schumacher pun ada....

Aku bawak salinan cetakan drpd website masa beli tiket secara online...then tukar di kaunter tiket untuk dapatkan tiketnya...inilah dia...

Sebelum masuk muzium, kami dibawa naik sampan dulu....

Short trip je tengok replika2 mercu tanda Singapore...merlion

Kebudayaan orang Cina


Then, tibalah masa ke dunia imaginasi...setiap patung lilin di sini bleh disentuh, boleh bergambar dekat2...xde masalah ye....siap de props lagi untuk lebih menarik dalam gambar....
Fefeeling ratu jap...

Menggantikan Obama untuk memerintah Amerika...

 Dapat bergambar dengan replikas jersi dan boot pun jadilah...oh CR...

 

Stretching dengan abang David...

Fefeeling Secret Garden...hehe

Boxing bersama Muhammad Ali...


Bergolf bersama Tiger Wood...

Siap praktis main golf jap...hehe


Yeah, jumpa pun CR...nak bertentang mata, beliau termenung jauh plak..huhu


Bekas tapak tangan selebriti...

Kebanggaan Singapura, Phua Chu Kang...


 Fefeeling pengacara...


Fefeeling director...

Fefeeling cameraman...

Siap jadi tetamu Oprah Winfrey Show...hehe

Bajet artis bersama Taylor Swift...

Menyanyi bersama Katy Perry...


Memelikkan diri bersama Michael Jackson..

Hai kak Beyonce....


Elvis Presley pun ada....

Performance bersama Jay Chou.....


Haha...memelikkan diri balik bersama Madonna plak...

Hantar ET balik....

Oh SRK...

Hi Kak Ashwarya Rai...

Bermanja dengan Lenonardo Decaprio....

Face to face dengan anag Tom Cruise...

Hai kak Michelle Yeoh...

Bermanja dengan Andy Lau...

Jadi orang ketiga antara Brad Pitt dan Angelina Jolie...hehehe

Berkungfu bersama Jackie Chan....


Berkasi dalam movie bersama Arnold Schwarzenegger....

 
Tamat sudah berimaginasi...sebelum balik fefeeling lalu kat red carpet ye...hehe
 

Sebenarnya banyak lagi gambar bersama selebriti...tapi aku pilih yang femes2 je untuk dipamerkan di sini...yang lain bleh experience sendiri jika melawat Madame Tussauds...

Tamatlah sudah pengembaraan hari ketiga ni...esok adalah hari terakhir...hukhukhuk

Nite all....bye bye bicycle :)




No comments: