SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Singapura Hari Ketiga Bahagian 1 - USS


Salam and good day REaDers....

Dah masuk hari ketiga aku dan my bff berada di Singapore....hari ni kami nak explore another tempat wajib pergi di Singapore ni iaitu, Universal Studios Singapore atau USS...aku da ada pengalaman di Universal Studios Japan, da tau keseronokannya so tak sabar sangat nak merasa USS plak..mesti best gak....

Tiket USS ni aku beli awal menggunakan promotion Maybank....harga asal tiket SGD74....harga promotion SGD68....harga promotion Maybank plak SGD63...lagi untung kan...cuma kalau promotion biasa tu dapat voucher makanan dan minuman...promotion Maybank ni takde...tapi takpe...yang penting murah...kalau rakyat Singapura boleh dapat harga SGD60...lagi murah kan....

Selain tu, Express Pass pun aku ada beli gak...beli online dalam SGD 30....supaya tak yah berebut sangat dengan orang...huhu

Awal2 lagi kami da bertolak....masa kami tiba di Sentosa Station, masih tak ramai sangat orang lagi....



Bergambar dulu di luar USS...




Wajib tangkap gambar di mercu tanda Universal Studios...

 Da mula ramai manusia beratur nak masuk USS...


Kami da ada tiket so xyah susah2 beratur di kaunter tiket...


 Masuk je terus nampak character Frankeinstein ni...apa lagi, bergambar la dulu....


Destinasi pertama...Transformers The Ride....kat USJ tak de...kat USJ Spiderman The Ride.... so wajib la try Transformers plak....

Suasana dalam sementara nak tunggu turn...masa ni orang pun tak ramai sangat...kami tak guna pun Express Pass tu...

Serius memang best...keluar je terus bergambar dengan Optimus Prime...

Seterusnya Egypt area...bergambar jela ye sebab game kat sini adalah roller coaster...kami dua2 penakut....huhu




Game seterusnya sebenarnya untuk kanak2 je lagi sesuai...tapi sebab kami da bertukar menjadi kanak2 hari ni, let's go...









Next Jurassic Park...yang ni kat USJ pun ada...dan sama je adventurenya....






Gambar ni aku beli dan dapat softcopy percuma...download di website yang dia bagi dan masukkan code pada resit...sayangnya aku tak pandang atas...mana la nak tau de kamera kat kepala dinosaur tu...huhu

Sementara tunggu schedule Water World, kami ke Far Far Away dulu...melawat Shrek dan Fiona...hehe...

Dalam ni cuma tengok show je...citer 4D Shrek....





Berlari2 kami ke Water World plak...supaya tak terlepas nak tengok show...



Set dan ceritanya sebijik macam yang USJ tu...betullah yang Wardah cakap dulu...cuma kat sini deme guna Egglish la...paham la sket2...jalan citer aku da tau da....tapi still rasa best...seronok tengok action skill dorang.






Lalu di Jurassic Park tetiba nampak dinosaur comey ni datang...pe lagi beraturlah kami...






Next adalah Madagascar...pun xde di USJ...aktivitinya cuma naik bot dan kiri kanan de watak2 dalam citer Madagascar....














Gambar ni aku beli sebab cantik... :)



Yeah kebetulan ada characters Madagascar...beraturlah kami....gambar2 dengan characters ni photographers sini tangkapkan...dorang kan guna kamera dorang dulu then bagi tag kat tangan kita kalau2 kita nak beli masa nak keluar nanti...then dorang tolong tangkapkan guna kamera kita....okayla tu, tak kedekut kan...

Watak zirafah je tak de....susah kot orang nak pakai kostumnya....lagi dua penguin kami tak sempat nak bergambar sebab characters ni sekejap je kat sini....




Characters Madagascar nak balik dah..bubbye...



Berehat sekejap tengok live show....


 Baru perasan ada kapal besar kat situ...xtau pe fungsinya...malas nak pegi tengok...huhu


Sini pun ada driveway restaurant ni....ada kereta2 antik kat depannya...so jadi la model kereta jap...hehe

Okay next kami masuk Spaghetti Space Chase plak...tema Sesame Street...si Tiqah ni memang peminat cerita ni...aku tak layan citer ni tapi I'm always up for new adventure...heeeee


Dalam ni kita macam naik satu gondola yang jalan ikut trek tapi berpusing2 gak la macam dalam transformers....seolah2 macam sedang melalui pengembaraan la dan kat skrin tu guide nya...tah pe dia cakap pun aku tak faham...huhu


Dalam ni gelap sket...tak nampak sangat apa bende yang berlaku sebenarnya....

Pastu layan live show la....


Berehat lagi tengok live show...kali ni boys group plak...


Pastu ternampak plak orang buat break dance...singgah sebentar....


Siap bergambar lagi dengan dorang...hehe

Then guess what?... kami masuk balik ke Transformers The Ride....sebab express pass utk masuk sini belum guna lagi...hihihi

Keluar dari situ, tetiba deme turunkan salji plak...so fefeeling oversea jap...hehe

Yay dapat bergambar dengan Bumble Bee...sebenarnya kitorang kebetulan lalu de nampak characters transformers teruslah beratur...tapi tak ingat time bila so letak gambar kat hujung ni...masa tu ada Optimus Prime skali tapi bila turn kitorang nak bergambar, Optimus Prime da penat, nak g berehat...almaklumlah pakai kostum besi tengah2 panas ni...huhu....

Takpelah, Bumble Bee pun jadilah...



Watak kegemaranku....kat situ tak de game tema dorang...just ada kedai souvenir je...


Last character kitorang jumpa...Kungfu Panda...

Okay, da puas berjalan dalam USS ni...USS ni kecik sket berbanding USJ...dua kali kami round...oh ye backdraft pun ada macam USJ tu...sama je, tengok camne scene guna api....kitorang masuk guna express pass...kena berdiri kat depan skali...tak sempat nak ambik gambar...nanti deme marah...huhu

Kami keluar dari USS ni dalam kul 4 camtu la...next nak ke Madame Tussauds...tak jauh...dalam Sentosa ni gak...tu pasal aku arrange pegi petang ni gak...aku akan update dalam next post sebab banyak sangat gambar nanti dalam post ni leceh plak nak tunggu loading gambar kan....ok see ya soon...bye bye bicycle :)


No comments: