SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Jepun Hari Terakhir - Kansai International Airport ke LCCT

Konnichiwa minna...

hukhukhuk

Hari ni hari terakhir kami di bumi Jepun ni....tibalah masa kembali ke tanah air....


Flight pukul 3....tapi awal2 pagi kami dah bertolak ke Kansai International Airport...takut la kalau berlengaah2 nanti terjadi insiden yang tidak diingini kan susah....

Apa2 hal pun sarapan dulu ye...cam biasa makanan ruji dari Malaysia, mi segera.... ;p
Sini pun kira makanan ruji gak...dorang sebut ramen....cuma kalo tak salah kuahnya ada perisa ba alif ba ya...so tak bleh la kalau saja2 nak merasa ramen ye...makan je cap Malaysia punya...

Bekalan masih ada sikit lagi...so aku sedekahkan ke hostel tu...dekat dapur dia memang dia ada letak satu bakul kecik kalau2 ada orang nak letak bekalan makanan untuk pennginap yang xde makanan...bagus kan....yang kelakarnya aku de letak 3 in 1 oldtown hazelnut...abang Wardah ternampak dalam bakul tu siap kagum lagi, eh ada orang letak 3 in 1 oldtown la...dia ingat ada penginap lain dari Malaysia gak yang letak....huhu



Masa menaiki tren ke airport...kami berpeluang menyaksikan tren meninggalkan gerabak di satu stesen...memang awal2 lagi dorang asyik announce je sape yang nak pegi airport kena naik dua gerabak je....rupanya sebab gerabak lain dorang akan tinggalkan....hahaha rasa kelakar je sebab macam jakun sangat menyaksikan peristiwa meninggalkan gerabak tu...bagi orang sana atau orang yang selalu naik keretapi memang da biasa la...tapi kami ni tak biasa...tu first time tengok...masa dorang announce yang gerabak akan berpisah tu, cepat2 aku, Wardah dan kakak dia pergi ke gerabak belakang sebab nak tengok sendiri camne keretapi berjalan meninggalkan gerabak...

Sampai di airport masih awal lagi...nak berjalan barang banyak sangat...kebetulan terjumpa sorang rakyat Malaysia ni...dia sorang je tengah tunggu flight yang sama dengan kitorang...dis setuju nak tengok2kan barang kami sebab dia pun tak nak ke mana...so dapat la berjalan pusing2 airport...




Sempat gak la memborong habiskan yen yang ada....aku siap beli buku lagi...hehehe...namapun ulat buku kan.....

Belakang aku tu la pesawat yang akan bawa kami pulang ke tanah air...sama merah....


Alhamdulillah selamat sampai ke KL....ibu bapa Wardah datang jemput....seronok aku tengok dorang berpeluk sakan sesama keluarga.....almaklumlah 4 daripada 5 orang adik beradik Wardah yang join trip ke Jepun ni...memang kira trip adik beradik la...aku je yang tersesat dan terselit...hehe....sorang lagi abang Wardah tak dapat join sebab isterinya bersalin....


Anyway, thanks Wardah and family for having me all this while....kalau tak kerana ajakan beliau, tak jejak aku ke bumi Jepun ni...huhu....

And sorry for the troubles and inconveniences....

 Let's have another trip next time... :)






No comments: