SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Loner


Salam and good day REaDers....



Another day
Another night
Inside a lonely world
Another game
Another fight
Inside a lonely world
Another wrong
Another right
Inside a lonely world
Such a lonely world
Such a lonely world




Sekarang tengah addict dengan lagu ni... Lonely World by Limp Bizkit
Dah lama lagu ni ada dalam koleksi lagu aku tapi baru sekarang aku hayati betul2 muzik dan liriknya.... best gak...mendalam maksudnya....macam kena jek dengan diri aku....huhu


Loner

that would be the best word to describe myself.....

Reason???

Sebab dari dulu sampai sekarang aku slalu je sorang2.... not totally la...tapi most of time....

Aku ni jenis reserved sket... atau bahasa kasarnya kerek....sombong...huhu...aku tak reti nak bergaul dengan orang....so akibatnya, aku tak ramai kawan....that;s fine actually sebab dunia sosial ni merimaskan aku...i'm such a social freak.... social reject pun ada...sebab aku ni xde apa nk offer kat dunia ni...paras rupa takde, harta takde, darah keturunan pangkat darjat takde.... the worst is, perangai pun buruk...huhu

That's why la aku ni slalu alone...forever alone

Bukan la tak de kawan langsung....ade je.... just hanging around them sometimes.... sebab ada masanya I can't stand them and most of the time they can't stand me...hihihi

Masa aku skola rendah dulu, aku pegi skola naik basikal sorang2 je sebab tempat tinggal aku tak sama dengan kawan2 aku....aku tinggal kat kuarters klinik desa, tepi jalan...kawan2 aku kebanyakannya tinggal di kampung2 sekitar skolah...so arah tuju tak sama....

Masa skola menengah, aku da pindah tempat lain...so tak de kontek sgt kawan2 skola rendah...yela, dulu mana de henpon ke, fesbuk ke, YM ke, whatsapp ke, wechat ke....so susah sket nak keep in touch...masa tu aku pegi skola naik bas...sorang2 gak...sebab tak de kawan2 rapat aku yg sama tempat tinggal dengan aku....kitorang duk jauh2....jumpa kat skola je....so pegi dan balik skola sorang2...

Then aku masuk skola teknik kat Ipoh.....duk asrama...tapi tak de sorang pun classmates or hostelmate aku yang duk sama tempat dengan aku...so aku balik kampung naik bas sorang2 je....

Masa tunggu SPM aku konon nak keje kilang....tahan 3 hari je...aku berenti sebab takde kawan...aku sorang2 je....bosan dan rasa lonely sangat....so aku berenti...mmg da biasa sorang2 tapi it was just too much for me to handle.....huhu

Then aku masuk maktab.....still xde kawan2 rapat aku yg sama tempat dengan aku....so aku still balik kampung sorang2....dr JB ke Ipoh/Kampar....all alone....tapi sometimes aku transit dulu kt rumah member kelas aku kt KL....tumpang kete dia...tido semalaman kat rumah dia pastu balik perak SORANG2....tp still aku berterima kasih pada beliau sebab mengurangkan masa aku keseorangan...

Masa kat maktab aku kena tukar blok, takde kawan sekelas aku yg sama blok dengan aku....so keseorangan lagi...tp Alhamdulillah ada roommate yg best dan ade batchmate serta junior2 yg cool...so tak de la rasa kesepian sangat....

First posting aku Alhamdulillah dapat dekat dengan rumah...de dua classmates aku masa kat skola teknik dulu pn sama daerah dgn aku....and aku rapat dengan salah sorg...so xde la rasa sorang2 sgt...kt skola aku posting tu pun ada sorang lagi yg sama baru dengan aku...even she's younger a year than me...but we cope well....tak de la rapat sangat tp ok la as colleagues.....kawan2 sekerja lain pn ok....xde banyak masalah sgt...dulu aku takut sangat posting and xde kawan nak makan masa rehat...huhu...foolish thinking huh....tp kt skola ni aku relax je makan sorang...then nanti ade la cikgu2 yg free and joining me....

Sekarang umur aku pun tak lama lagi je nk 30 dah...huh....cepatnya masa berlalu...and guess what...aku still sorang2....tatkala kawan2 yg lain da mula berumah tangga....siap da ada anak....jealous gak...tp aku pernah state dalam entry aku yg lepas bahawa aku belum sedia...entah bila nak sedia tak tau la...mungkin sebab dari dulu asyik sorang2....so xtau cmne nak hidup berdua orang...huhu

Seriously, my past life sangat2 dull and plain....empty je....penuh melankolik je...sebab aku ni drama queen sket...over sensitive....tambah2 plak aku saspek aku ni de a bit masalah psikologi....huhu...sebabnya ada masanya aku rasa macam kosong je otak dan hati aku...rasa macam hidup aku tak de arah tujuan....mmg tak patut rasa macam tu terutama sbagai orang Islam kan...tp nk wat cmne, dah itu yg terlintas...tp pastu aku recover dengan cepatnya....dan hidup aku kembali menjadi dull dan plain as usual....then aku teringin nak beremosi...siap membayangkan scenes lagi...aku teringin nak berjalan dalam hujan....sambil berpayung la....sambil tu menangis mengenangkan kehidupan aku yg tak berapa nak best ni.....masa tu hujan so orang tak dengar tangisan aku...then payung tu plak menutup muka muka so orang tak saspek apa2...dramatik scene ni kan? hehe....lagi satu scene aku teringin nak menonton filem paling kelakar kat panggung wayang tp aku menangis instead of gelak terkekeh2....membuktikan betapa suffernya aku smpai boleh menangis walaupun tengah tengok citer kelakar....hihihi....gila kan imaginasi aku ni??? tapi ni dulu la...skrg ni da tak de rasa cmni....sebab skrg ni life aku da berwarna sket....maybe sbb da ada duit sendiri, bleh buat apa yg aku suka....ada kereta, bleh g mana2 yg aku nak....berbanding dulu life aku sangat limited...no money...no transport...nothing

Bait2 lagu ni memang kena dengan life aku dulu kan???

No matter how hard I can try inside a lonely world
No one can hear me when I cry inside a lonely world
I'll never know the reasons why inside a lonely world
Such a lonely world (such a lonely world)


Aku ni senang terpengaruh sebenarnya...terutama bab emosi....aku adalah die hard fan series One Tree Hill lakonan Chad Michael Murray dan Hillarie Burton....aku sangat suka watak yg dilakonkan oleh Hillary Burton...Peyton....wataknya sangat unik.....dia slalu merasakan dirinya loner...ade skali cikgu dia suruh label kan diri masing2 ikut kategori yg dia senaraikan...kategorinya; jock, prom queen, geek, loner, friendly (slut, huhu)....



kwn2 kelas dia anggap Peyton tu dlm kategori prom queen....tp Peyton kategorikan diri dia Loner....walaupun keliling dia ada kawan2 baik dia yg kategori prom queen....ada pakwen hensem yg kategori Jock...tp dia deal banyak benda dlm hidup dia yg orang tak tau...so orang mcm anggap life dia perfect....apsal nak kata dia loner plak kan???



so aku merelate diri aku dengan watak tu...walaupun aku tak secantik Peyton dan sekreatif dia dalam bidang muzik mahupun arts....tak de pakwe sehensem Lucas yg dilakonkan oleh Chad Michael Murray...huhu.....



tp aku rasa perasaan aku dengan dia sama.....susah nak terangkan...tp itulah yg aku rasa bila menonton siri tu...Peyton bertuah...dia ada bakat melukis so dia bleh ekspresikan perasaan dia melalui lukisan2 dia...tp aku ni langsung xde bakat apa2...so xde tempat nk luahkan perasaan dan masalah aku....so terbotol jela dalam hati aku...tu yg jd psiko sket...hehe



Okay sekarang mari dengar lagu yg aku suka ni....dan hayati liriknya okeyyyyy

Kalau tengok liriknya lebih kurang menceritakan pasal kena buli masa sekolah dulu....tp aku tak pernah la kena buli...aku ni garang tau...orang tak berani buli aku...huhu


 


kredit: aimini



Who's the man (th-th-man-the man in the middle)
Who's the man (th-th-man-the man in the middle)
Who's the man (th-th-man-the man in the middle)
Who's the man (th-th-man-the man in the middle)

Wanna reminisce
Ignorance was bliss
Back in the days where the magic exists
Never be the same as it was 'cause the way it was
Just another day in the maze of a myth
Had a lot of fun living life on the run
Never had a chance to pause to get a better glance
Everything was free and everything was fast
Never even thought it wouldn't last
When you got the mind of a man in the middle
Life is just a big fat riddle
So figure it out
Always thinking that you know
Every little thing there is to know
But you don't really know (you know)
It's like love
Some people get it
For some it's just a glove that just never fitted
For me it's just a pain in the ass
But I'm addicted to the taste
And hoping it will last

Another day
Another night
Inside a lonely world
Another game
Another fight
Inside a lonely world
Another wrong
Another right
Inside a lonely world
Such a lonely world
Such a lonely world

Who's the man (th-th-man-the man in the middle)
Who's the man (th-th-man-the man in the middle)
Who's the man (th-th-man-the man in the middle)
Who's the man (th-th-man-the man in the middle)

Maybe I'm a target for people that are bitter
At least I can say that I never been a quitter
I remember high school; man I hated high school
It was like prison
With bullies always putting me down
Just a little skater boy they could pick on
I learned to forgive them; now I got the balls they can lick on
I loved sneaking out when my momma's asleep
With my gothic girlfriend, making love in the creek
With the mind of a man in the middle
It could be the end of the world as we know it
Still I never want it all and I never want it now
I just wanna cruise if I loose then I figure it out
How the time flies, even with the blink of an eye
When your young you absorb like a sponge in the skies
Then you get a little older and gather your thoughts
It's amazing what you learn when you never been taught, y'know

Another day
Another night
Inside a lonely world
Another game
Another fight
Inside a lonely world
Another wrong
Another right
Inside a lonely world
Such a lonely world
Such a lonely world

No matter how hard I can try inside a lonely world
Noone can hear me when I cry inside a lonely world
I'll never know the reasons why inside a lonely world
Such a lonely world (such a lonely world)

No matter how hard I can try inside a lonely world
Noone can hear me when I cry inside a lonely world
I'll never know the reasons why inside a lonely world
Such a lonely world (such a lonely world)

Another day
Another night
Inside a lonely world
Another game
Another fight
Inside a lonely world
Another wrong
Another right
Inside a lonely world
Such a lonely world
Such a lonely world

Who's the man (in such a lonely world)
Who's the man (in such a lonely world)
Who's the man (in such a lonely world)
Who's the man (in such a lonely world)
(In such a lonely world)
(In such a lonely world)
(In such a lonely world)
(Such a lonely world)
(Such a lonely world)


KreditL: lyricsbox



I'll be better~sayonara





No comments: