SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Tension


Salam and good day REaDers...

Tahun ni aku ingat nak bersiap sedia menghadapi tahun depan...so sebelum pergi kL haritu aku pun mencari bahan2 utk PdP (pembelajaran dan pengajaran) tahun depan seperti RPT (Rancangan Pengajaran Tahunan), DSK (Dokumen Standard Kandungan), DSP (Dokumen Standard Prestasi), modul / panduan pengajaran dll....dan dengan rajinnya aku memprint sampai habis ink printer aku....

Masa kat KL, Wardah dengan baik hatinya bawak aku jejalan di Low Yat, maka aku pun mengambil kesempatan membeli ink...aku beli hitam jek sebab duit tak brapa nak cukup....

Balik rumah ni aku ingat nak teruskan aktiviti berfaedah tersebut iaitu memprint bahan2 utk PdP tahun depan......sedang sibuk mencari bahan2, aku terpikir....

Tahun depan GB baru...aku plak status guru pemulihan...aku jadi cikgu biasa atas sokongan GB lama....tapi kalau GB baru ni ada kemungkinan beliau tidak mahu menyokong aku....hurmmmmm....aku sibuk2 cari bahan, tengok2 tahun depan tak ajar pun...kena jadi guru pemulihan plak...huh

Terus terhenti kerja2 aku......

Dada ni dari tadi asyik berdebar....memang aku stress....firstly sebab tadi masa on the way balik dr kL, aku terkena flash AES...aku rasa mesti kena saman ni.....aku da check guna SMS tapi belum ada lagi...mungkin esok kot....tu yang berdebar ni...adoiii melayang lagi duit aku...

Secondly, tadi kat Low Yat aku de beli external hard disc tapi aku mendapati tempat yang aku beli tu yang kononnya offer 2 Terra RM199...tempat lain lagi murah...aku sedar bila aku baca brochure kedai lain....cisss...offer la sangat....then external tu dekstop punya...kena pasang plug...bukan mcm portable...cissss tertipu lagi....bukan laa ditipu...aku yg xtau apa2...gatai sgt terus beli sbb nampak perkataan offer tu...cissss lagi skali....

Ada satu perkara lagi yang membimbangkan....iaitu berat aku yang semakin bertambah ni...adoiiiiiiii...

Bila tension ni apa bende pun x leh buat...aku kena reread How To Stop Worrying and Start Living balik la....adios bye bye bicycle


I'll be better~sayonara


4 comments:

Illiana Hidayah said...

aku ade masalah...selera makan...aku tgk makanan je aku rs mual..mcm mana ni..??? padahal aku nak makannnn!!! stresss!!

ReDiculousLy said...

adakah ada something or someone dalam perutmu???? hehehe....maybe petanda2 kot...try la check....nanti gtau aku ek....

Illiana Hidayah said...

hohooh...xpasti la pulak..(nape aku xpenah terpk bab tu ek)kene tgu end of this month dl..baru leh check.. :D

ReDiculousLy said...

da kawen kena aware benda2 ni...hehehe...tengok diana danielle tu baru beberapa minggu kawen da tau pregnant, hari2 check kot....huhu