SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Riang Ria Sunway Lagoon



Salam and good day REaDers...

Aku sangat bosan cuti ni.....aku nak pegi jalan2 tapi aku macam tak de duit jek...gaji bulan 11 masuk awal so habis awal la....

Bila bosan maka timbullah idea giler....aku mesej Nurul, Nurul jom pegi bercuti di pulau.....

Seriously aku nak sangat bercuti di pulau or beach....berbaring di atas kerusi malas di bawah rimbunan pokok, menghadap pantai dengan deruan ombak dan kicauan burung sambil dihembus angin yang menyegarkan....oooooh alangkah segarnya....pasti semua masalah akan hilang sekelip mata...begitulah angan2 aku...

Then Nurul reply...ok...bila?

Aku cakap la esok ke....hehehe...punya tak sabar...beliau memberi jawapan positif....aku cadang nak pegi Port Dickson sebab dah boring dengan pulau2 dan beach di Perak ni.....so aku pun surf la resort2 yang best manakala Nurul pegi meminta izin ibu bapanya.....

Puas cari resort yang best tapi tak match up dengan bajet kitorang....aku memang tengah kemelesetan ekonomi manakal Nurul plak kena saving sebab beliau nak pergi Bandung next month....

Nurrul cadang tido je hotel bajet tapi aku enggan sebab aku nak bercuti di resort yang menghadap pantai...mana de hotel bajet yang menghadap pantai...kalau tido hotel bajet maka kena pegi beach so tak konvenien la....

Then aku tukar plan....ingat nak Melaka la.....tido je hotel bajet then pergi berhibur di Water World...tapi on second thought, baik pegi Sunway Lagoon je...tak jauh sangat....Nurul ok so aku pun memulakan pencarian hotel bajet dan jumpa di Agoda.com....mula2 tak percaya gak tapi aku surf banyak blog cakap Agoda.com bleh dipercayai so......

Aku jumpa satu tempat penginapan ni....tak class cam hotel yang mahal2....hotel bajet....namapun inn je....tapi nampak ok la, harga, lokasi dan keselesaannya...

Sunway Inn Mentari



 So, pada hari yang dijanjikan tu, Nurul pun bertolak ke rumah aku, parking kereta dan kami bergerak ke KL, aku drive sebab Nurul da penat drive tadi...

Menggunakan GPS, kami pun mencari2 la Sunway Inn Mentari ni...rupa2nya lokasinya terletak di seberang jalan Sunway Pyramid....bagi aku ok la lokasinya tu, cuma sebab jalan sibuk, nak seberang jalan ni leceh sikit kan...

Biliknya ok la, tak luas sangat tapi tak la sempit sangat...cukup2 la untuk dua orang...twin bed....tak de tingkap....sebab bilik yang de tingkap mahal sikit...huhu...tak tau nape, aku lupa nak ambik gambar suasana dalam bilik...



Lepas rehat2 jap, kami pun jejalan di Sunway Pyramid....



Siap tengok midnight movie, Twilight Breaking Dawn Part 2...thanks Nurul sebab temankan aku walaupun ko tak layan sangat citer ni...



Pagi2 lagi kami da terpacak depan pintu masuk Sunway Lagoon...beli tiket....siap kena bayar deposit RM10...nanti balik dia kasi balik....atau bleh pilih souvenir...bijak betul strategi dorang kan....



Sebab tak sabar, mula2 kami main air dulu...kesilapan besar sebenarnya sebab lepas tu da penat...huhu...jadi lain kali pegi tempat2 macam ni jangan main air dulu tau...

Then kitorang ke tempat xtreme park...main game2 extreme....

Mula2 kitorang main go-kart...first time kot aku naik bende ni...huhu



Depan tempat go-kart tu de tempat memanah...so apa lagi, mari test skill....serius susah...sakit aku kena tali tu...tak de skill...huhu



Then try ala2 motorcross ni...dia lalu trek yang dekat je....huhu


Pastu pegi ke kolam....bleh pilih nak kayak ke, nak bot kayuh sendiri ke...kitorang pilih bot kayuh ni la....yang kelakarnya masa sedang seronoh berkayuh sampai ke tengah kolam, tiba2 de sekor ikan besar yang pelik bentuk dan warnanya melompat sebelah kitorang...terkejut beruk dibuatnya...terus kitorang panik dan cepat2 kayuh balik ke darat....hahaha










Pastu main lompat2 ni...megabounce


Sempat try rock climbing tapi sebab tak de skill, panjat dua tiga je pastu tergelincir...huhu



 Try menembak pulak...best...ala2 sniper gitu....



Pastu try flying fox...nak naik ni tak bleh pakai kasut....so terpaksa tinggal kasut pastu kena datang balik ambik....da la kena panjat tangga tinggi...huhu







Pastu melawat Wild Park ni....masa ni da penat so lawat sikit2 je...





Ingatkan nak ke seberang jambatan gantung tu nak tengok apa yang ada tapi semua yang ke sana cam kena halau balik je...macam tutup je tempat apa tah tu...so kitorang jalan separuh, tangkap gambar kat mercu ni dan patah balik....




Lepas tu kitorang masuk yang theatre 5D...best....tu je...tak sempat nak masuk rumah hantu ke, main game2 lain ke...sebab da penat...masuk air balik kejap pastu beransur...huhu

Masa keluar tu bleh ambik balik deposit RM10 tapi bleh pilih souvenir kalau tak nak ambik duit...ada macam2 pilihan...t-shirt, tuala kecil, botol air, payung, jam tangan dll...aku pilih payung sebab yang lain cam tak berkualiti sangat je....

Pastu kitorang pegi makan di satu kedai makan dekat2 dengan hotel kitorang...lupa namanya tapi kedai tu masakan ala indonesia....sedap gak..















Balik hotel terus terlantar...da tak pegi mana sebab nak simpan tenaga...esok nak balik da....

Anyway, thanks Nurul sebab melayan kerenah aku....walaupun short vacation tapi puas sebab dapat sepnt dengan bestfriend kan....jom pegi trip lain plak pasni....adios bye bye bicycle


I'll be better~sayonara




No comments: