SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Mistik


Salam and good day REaDers...

Ada satu benda yang aku nak cerita kat sini tapi tak cerita2 pun until now...iaitu berkaitan tajuk di atas....

Recently, something happens yang membuatkan aku rasa takut2 sket nak duk rumah...

Semuanya bermula apabila ada satu hari hari tu...once upon a time....aku balik kerja...masa tu tengah hari la gak...mak dan adik aku tak balik lagi....macam biasa....kadang2 aku mandi bila penat sangat dan kebetulan hari tu penat sangat dan berpeluh sakan...al maklumlah minggu tu seibuk raptai sukan.....so aku mandi la....masa aku da tutup pintu bilik air aku mcm terdengar suara org panggil nama aku....aku ingat mak aku la...sape lagi yg akan panggil aku kat rumah dalam waktu2 macam ni? mungkin mak balik awal kot...tapi still rasa pelik buat apa mak balik awal? tak keje ke? untuk kepastian aku bukak pintu dan jenguk keluar...nothing....

Rasa seram gak tapi aku abaikan...maybe perasaan aku je kot....then petang tu bila mak balik aku citer la kejadian tersebut....mak pun bukak cerita...beberapa hari lepas masa mak aku baru lepas keluar toilet, nak tunggu masuk solat Subuh, mak aku duduk sekejap atas katil bilik dia....menghadap pintu bilik yang bertentangan dengan bilik adik aku....mak aku macam ternampak bayangan hitam keluar dari bilik adik aku....adoiii seram sejuk aku dan adik aku dengar...mak aku kata dia malas nak cerita sebelum ni tak nak aku dan adik aku takut....

Rupa2nya sebelum ni pun jiran2 aku pernah nampak bayangan2 dlam rumah dorang....sebelum ni aku ada terdengar tapi aku abaikan je sebab sebelum ni aku tinggal sorang...mak dan caah tinggal kat kuarters...kdg2 je dorang balik...so aku malas la nak dengar citer bukan2 untuk menakutkan aku.....

Tapi sekarang bila da dengar macam ni aku rasa takut la.....then weekend tu aku pegi ke kem 1murid 1sukan...bawak budak plus jd fasi.....ada sembang2 dengan sorang cikgu tu yg kebetulan tinggal kat taman aku cuma aku tak pernah perasan kewujudan beliau and vice versa....

Aku pun ambil kesempatan tanya pasal benda mistik ni....dia pun bukak la cerita...dia tinggal kat lorong sebelah lorong yg aku tinggal...rumah2 kat lorong2 dia kinda newer than my house la....lorong dia hujung skali dan dekat dgn lombong...dia kata kawasan tu slalu kena...nampak lembaga la....dan isteri dia pun kena kacau...adoiiii...seram plak.....dia kata dorg siap panggil ustaz wat pagar kat kawasan tu...hurmmm...mungkin lorong aku pn kena wat benda yg sama....

Actually, aku ni mengalami sakit kat bahagian belikat aku.....da lama da...rasa sakit bila aku tundukkan kepala....rasa cm kena tarik....masa kat IPG dulu kawan aku pernah kena camni...dia g berurut...pengurut tu kata ada benda menumpang....tu yg aku takut ni...takkan de benda menumpang??? kat mana aku nak berurut ni??? pengurut kawan aku kat Pahang...jauh sangat.....huhu

Sekarang ni aku tido je pasang ruqyah....untuk mengelakkan perkara tak diingini.....memang aku tak pernah jumpa benda tu2 dan aku harap tak pernah jumpa pn....tapi sebagai langkah keselamatan....

Dalam hati aku tertanya2 gak, betul ke benda tu ada? aku tak pernah nampak kan so agak doubtful....dan aku pernah baca hamka keretamayat cakap benda2 ni tak de pun sebenarnya...jangan percaya slagi tak pernah nampak sendiri.....hurmmmm...takkan nk tunggu da nampak baru percaya....kalau boleh aku tak nak nampak langsung....aku ni agak penakut sket....bukan sket pun....banyak....huhu...adios bye bye bicycle


I'll be better~sayonara




No comments: