SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Al Kisah My Raya 2012






Salam and good day REaDers...


Selamat Hari Raya

Hehehe...da 19 Syawal baru nak wish.....

Better late than never....

Aku busy baru2 ni....ditambah plak dgn lazy...so

busy+lazy=crazy

(Formula ciptaan aku)

Honestly, aku tak suka hari raya....

why?

Sebab hari raya akan berlalu dengan cepat.....then keadaan kembali normal dengan hari2 biasa...nak tunggu next raya tahun depan lambatnya......

so, aku tak suka hari raya....

Tapi still aku enjoy masa hari raya.....dapat jumpa kengkawan....jumpa relative pun best gak...cuma aku tak brape rapat dengan dorang.....so paling best jumpa kengkawan la....

Kalau orang lain paling best dapat berkumpul satu famili.....in my case, aku pn happy gak cuma tak de la spesel sgt....famili aku slalu je berkumpul...aku mmg tinggal dgn mak dan adik aku....kakak aku sekeluarga slalu je balik....

Cuma Loppy sejak masuk poli ni susah sket nak berkumpul...so time raya cmni agak bermakna la semua ada....

~jangan spoil mood aku dengan bertanya mana bapak aku ye......~

Well...inilah famili aku.....standing from left...Loppy, abang long (my bro in law), kaklong...sitting from left...myself, my mom and my lil sis with our one and only cutey niece on her lap....



Pagi2 aku dikejutkan daripada tidurku yang nyenyak (akibat tido lewat)... dikejutkan semata2 nak bergambar...haish

Tak de sape yg bukan ahli dalam famili kitorang untuk ambilkan gambar so terpaksa guna timer....kamera kakak aku plak habis bateri...gunalah my Notty....banyak gambar spoil sebab tempat letak tak stabil...bekas kuih la, kerusi la.... gambar kat atas ni la yg paling ok pun...walaupun tak puas ati lagi tp sebab abang long dgn Loppy nak pegi sembahyang raya, pasrah jela....

Raya pertama ni kitorang pegi beraya kat kampung mak aku....grandparents aku dah takde...aku pun tak pernah jumpa.....kitorang pegi rumah makcik2 aku je....

Raya kedua, aku dan kawan2 masa skola menengah harian (form 1 - form 3) akan pergi beraya ke rumah kawan2 kitorang....memang da jadi tradisi.....ikutkan da bertahun2 jugak la tradisi kitorang ni....rasa rugi je kalau x teruskan...huhu

Bawah ni ahli2 tetap beraya..from left, Tiqah, Nadiah dan myself of course....ada lagi sorang, Aman...photographer....ni kat rumah dia la...huhu



Balik raya tu, kawan2 aku masa skola rendah plak datang.... From left Moiz, tak kenal, Angah (asik Shahrul), Nazrul, Khairun, Shahrrul and myself of course....



Raya ketiga tak pegi mana2 sebab kononnya makcik aku dgn anak2nya nak datang.....huh....penat mak dan kakak aku masak (aku tolong buang kulit kacang je...hihihi)....nasib la de patient mak aku skeluarga datang....luak gak la gado2 tu...

Raya keempat, kawan aku masa di skola teknik plak ajak beraya.....so aku dgn Tini join la....mula2 pegi rumah Aimi kat Malim Nawar, then pegi rumah Ain Sabdin kat Tambun.....kat sana jumpa Ain Azmee dan budak2 TLC....kat bawah ni gambar ladies in the house...kat belakang tu Ain Sabdin, tuan punya rumah, depan dia Ju, pegang Danish, anak Aimi....then myself, Aimi, Tini..yang duk bawah from left, Ain Azmee, Yani dan Iz....gaambar lelaki separuh tu budak TLC....bukan ladies so separuh je gambarnya....hehehe



Then, Ain Azmee and the gang nak pegi beraya kat Taiping, Aimi and the gang plak nak beraya rumah budak2 APSMAI..aku dengan Tini tak join...ingat nak pegi rumah cikgu skola kitorang tapi last2 pegi ke SLim River, rumah Ana....huaaaaa....da dekat 7 tahun tak jumpa.....bestnya jejak kasih......



Yang ni gambar Icca nak pegi beraya....bergaya je kejenya....



Bawah ni kawan2 aku masa skola rendah hingga skoal menengah....dorang sekampung....from left, myself the host, Nisah, Aisyah (kawan masa skola menengah, dia datang dari Tg Keramat dan tido kat rumah Nisah semata2 nak beraya...huhu), adik Nisah, Emy dan Roz (kawan aku yg telah dirisik, tahniah)



Dalam mood2 raya, sempat gak g karaoke...lepas gian lepas sebulan menahan diri...hihihi...partner aku sape lagi, Tini.....10 lagu sorang...habis peti suara aku...huhu




Part paling tak best bila kaklong sekeluarga da nak balik ke Nibong tebal pada hari Sabtu....sedih nak pisah dgn Icca....dia kat bawah ni tengah sibuk tengok duit raya yang Loppy bagi....



Amin makngah.....~pelik apsal budak2 diajar salam tu amin...hurmmmm~



Isnin start keje balik...mood raya makin kurang....mood keje plak....hurmmm....setahun lagi kena tunggu untuk next raya,,,,


BONUS TRACK

Kat bawah ni, diambil beberapa hari sebelum raya....saja rehearsal.....Mula2 Caah menyebok then Icca pun sibuk nak bergaya gak...hohoho.....Icca da pandai buat PEACE!!! adios bye bye bicycle





I'll be better~sayonara