SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Nak Pergi Konsert A7X...


Salam and good day REaDers...

Hari ini aku MC....

Dah 2 hari aku sakit tekak....so semalam aku pegi mcD, beli sundae...the banyakkan minum air....Alhamdulillah rasa sakit dah kurang tapi rasa nak selsema plak...so makanlah ubat selsema yang aku beli dulu...dah la rasa nya pahit giler...ubat tu suppose tak mengantuk tp lepas makan rasa ngantuk giler....so tido awal la....then malam dan pagi tadi, setiap 2 jam aku bangun untuk pegi toilet...membuang balik air yang aku minum....sengsara rasanya...haish

The bangun pagi tadi rasa semacam jek....badan macam rasa panas...mata berat jek....aku da bersiap nak pegi skola tapi lepas pikir2, aku buat keputusan nak pegi klinik...so aku mesek PK1...aku cakap kalau aku tak dapat MC, aku akan pegi skola...

Pukul 8 aku pegi klinik, da ramai orang...cis kalau tau, baik aku pegi awal...nak tunggu gikiran punyalah seksa...dengan mata yang semakin memberat ni...so aku pun tido la sekejap2...ala2 tido ayam....sambil tu berdoa semoga cepatlah giliran aku sampai...

Alhamdulillah sampai gak giliran aku....aku bagitau pe masalah aku pada doktor...dia check tekak aku...dia kata bengkak...tu yang membuatkan aku demam + sakit kepala + lenguh2....dia suruh aku ambik ubat....then aku mintak la MC...Alhamdulillah dapat...

Balik tu aku mesej PK1...inform mak...then tido....tengah hari tu adik aku datang hantar nasi ayam...makan sket jek...tak de selera sangat....pastu makan ubat dan sambung tido...

Alhamdulillah demam dah kebah....cuma selsema jek ade lagi....malam ni barulah dapat main internet....tadi sorang junior aku masa di IPG chat dengan aku di fesbuk...dia bagitau A7X nak buat konsert di Malaysia...terus aku teruja...dan cari info pasal benda ni....





Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nak pegiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Aku da siap bukak website yang jual tiket lagi

ticketpro

dah hampir tekan button buy....huhu...


Tapi....macam2 la halangan....

1. Status aku sebagai guru ni macam tak sesuai jek nak menghadiri konsert2 macam ni....lebih2 lagi aku perempuan....hurmmm

2. Tak de kawan....kawan2 aku mana la minat benda2 macam ni.....hurmmm

3. Konsert tu malam....habis konsert tu aku nak tido mana??? lagipun konsert tu Ahad...esoknya aku keje...hurmmmm

Seriously aku betul2 nak pegi...bukan slalu dapat peluang macam ni...maybe ni sekali la la dorang akan datang Malaysia...pasni maybe da takde....tapi macam mana aku nak menempuhi halangan2 di atas tu???

Tiket tu kalau beli awal dapat la harga diskaun....tapi aku takut la kalau beli awal then tak dapat nak pegi...membazir la....hurmmm....camne ek?

Kena buat istikharah ni....huhu...macam nak kawen jek.....



I'll be better~sayonara