SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Hero Kedua

Salam and good day REaDers...

Repost....post sebenar telah didelete.....

Adalah satu masa tu aku addicted pada cerita Korea....ni semua gara2 meminjam external hard disc junior aku la yang banyak giler citer Korea dalam tu...terpaksa la aku ambik untuk menonton....sambil2 tonton tu terpikirlah sesuatu....biasanya dalam cerita ada hero dan heroin....then kalau cerita cinta biasanya mesti ada cinta 3 segi, 4 segi, 5 segi dan sebagainya....so akan adalah watak lain yang akan merebut cinta hero atau heroin....aku sebagai perempuan tentulah akan lebih menumpukan perhatian pada watak hero....dan juga watak kedua yang cuba merebut cinta si heroin, juga digelar sebagai hero kedua (aku yang gelar macam tu...hehe)....

Bila dikenang2 balik, nampaknya dalam banyak cerita aku lebih tertarik kepada watak hero kedua berbanding hero pertama.....entah la....rasa dorang macam lebih hensem jek dan watak dorang pun lebih baik....


Contoh pertama....cerita He' Beautiful...dari mula aku tengok citer ni, aku tertarik pada satu watak iaitu Shin Woo...dia bukan hero...tapi dia jatuh cinta pada heroin...dianggap macam hero kedua jugakla sebab dia baik dan banyak tolong heroin tu...bukan aku tak suka kat hero dalam citer tu, Hwang Tae Kyung, cuma aku rasa Shin Woo tu lebih hensem, lebih baik, dan lebih sesuai dengan heroin tu...huhu..tapi biasala, da takdir dia bukan hero...huhu








Then, aku terfikir...bukan citer ni jek yg aku fall in love dengan hero keduanya berbanding hero sebenar...

Satu citer lagi, Boys Before Flower (de yang sebut Boys Over Flower)...citer ni asalnya citer Jepun, tapi dibuat plak versi Taiwan (Meteor Garden) dan versi Korea...aku paling suka versi Korea...sebab aku sangat suka watak Yoon Ji Hoo....yang merupakan hero kedua dalam citer ni...da la dia tu memang hensem...dalam citer ni plak watak dia cool jek...jenis yang misteri...da la kaya...pandai main violin...tu yang membuatkan heroin tu bleh jatuh cinta kat dia masa awal2 citer...huhu







Lagi satu citer adalah Princess Hours (Goong...aku suka sangat kat Lee Yul yang merupakan hero kedua dalam citer ni...Lee Yul tu suka pada heroin dalam citer tu...tapi heroin tu suka pada hero dalam citer tu, Lee Shin...kesian sangat Lee Yul tu...sepatutnya dia adalah crown prince...tp sebab bapak dia meninggal awal sebelum jadi maharaja...maka ayah Lee Shin yang jadi maharaja dan Lee Shin jadi crown prince...so, Lee Yul dengan mak dia terpaksa kuar dari istana sebab mengikut peraturan istana, putera selain crown prince tak bleh duduk dalam istana...heroin tu plak ditunangkan dengan crown prince oleh datuknya yg merupakan kawan kepada bekas maharaja...sepatutnya Lee Yul la...tapi sebab nasib malang yg menimpa, Lee Yul hilang semuanya...kesian sangat...memang mak dia jahat dalam citer ni...tapi Lee Yul yg banyak selamatkan keadaan...bagi aku, dialah hero sebenar...huhu...







Then, citer My Girl...seriously aku tak suka hero dalam citer ni...bagi aku tak hensem pun...walau ramai member2 aku cakap dia hensem...huhu....watak hero kedua dia pun tak la baik sangat...biasa2 je...cuma kelebihannya, aku rasa dia hensem...comey...hehehe...personaliti dia tak baik, tapi dia sangat baik pada heroin citer ni...Yoo Rin...dia banyak temankan Yoo Rin waktu Yoo Rin bersedih...tapi still tak dapat menambat hati Yoo Rin sebab dalam skrip tulis camtu...huhu








Sedihkan nasib hero kedua...walau sebaik mana pun dia, dia bukan watak utama...watak utama plak, kalau dia jahat pun tapi akhirnya akan dapat kesudahan yg baik gak sebab dia watak utama...hurmmm nak wat cmne....




Contoh2 yang aku bagi sumer citer Korea...al-maklumlah, sekarang ni asyik layan citer Korea jek...huhu...adios...bye bye bicycle



I'll be better~sayonara

 

No comments: