SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

In Love or In a Relationship?


Salam and good day REaDers...

Tahukah anda bahawa terdapat dua kategori untuk pasangan yang ada di dunia ni; pasangan yang 'being in love' dan pasangan yang 'being in a relationship'.

Apa bezanya?

Well, senang jek...bagi kategori pertama tu, pasangan itu saling mencintai...

bagai Uda dan Dara


bagai Duda dan Dara...


bagai Romeo & Juliet....


bagai Edward Cullen dan Isabella Swan...


bagai aku dan...hukhukhuk...hemohemo



Dan bagi kategori kedua, pasangan itu menjalinkan hubungan tapi not necessary in love...dalam kata lain mereka berpacaran tapi tidak saling mencintai...mungkin mereka bersama atas pilihan keluarga (kahwen paksa)...contohnya dalam citer Princess Hour (Goong)....Shin Hye-kyung tu kahwen dengan Lee Shin atas sebab datuk kedua2 belah pihak dah berjanji akan kahwenkan dorang....


Ataupun cinta dari sebelah pihak ke...contohnya dalam citer Winter Sonata, Yoo-jin bukannya cintakan Sang-hyuk pun tapi terpaksa bersama dengan dia sebab Sang-hyuk tu sayang sangat kat dia....


begitu juga dengan Hariz dan Mila dalam Ombak Rindu yang kahwen sebab Mila tu sayang bangat pada Hariz dan paksa pulak Hariz kahwen dengan dia...Hariz terpaksa layan jek sebab mak dia paksa...


begitu juga dengan Nora Elena yang kahwen dengan Seth Tan tu sebab Seth Tan tu sayang sangat kat dia sampai sanggup buat apa je untuk dia...huhu....


then ada yang terpaksa bersama kerana terperangkap dengan keadaan ke....contohnya kes perkahwinan Azmi dan Melly dalam Tentang Dhia...Azmi kan terperangkap masa tu...Melly pun bukannya suka sangat pada Azmi tapi sebab nak jadikan Azmi Pak Sanggup untuk kandungannya maka dia pun memerangkap la si Azmi tu....haa detail contoh aku bagi...sedangkan bukan layan sangat cerita Tentang Dhia...huhu


Tapi ada je kes pasangan yang mula2 being in a relationship jek tapi lama2 being in love...yela, kalau da selalu bersama, akan timbul gak perasaan sayang tu, if not love....contohnya Izzah dan Hariz dalam Ombak Rindu...kan mereka kahwen mula2 sebab keadaan memaksa...tapi akhirnya mereka jatuh cinta....


So, bagi mereka yang berpasangan...apakah status anda?

In love or in a relationship?

Tanya diri dan tanya pasangan...


Sumber gambar: koleksi sendiri dan Mr. Google Images



I'll be better~sayonara


No comments: