SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Blinded In Chains



Salam and good day REaDers...



Song by Avenged Sevenfold (A7X)


Aku ni memang kipas-susah-mati A7X....boleh dikatakan semua lagu dia aku download....tapi bukan semua aku betul2 dengar...sebab aku ni jenis kalau suka sesuatu lagu aku akan dengar lagu yang sama jek sampai la aku bosan dan suka lagu yang lain pulak....begitu jugalah halnya dengan lagu2 A7X ni....lagu Blinded In Chains ni bukanlah lagu yang aku minat masa aku mula2 minat A7X....satu hari tu aku tengah buat kerja then winamp aku shuffle la lagu2 yang ada dalam playlist aku....selalunya aku akan dengar lagu yang aku betul2 suka je...(semua lagu dalam playlist aku suka tapi suka gitu2 je)....then sebab asyik dengar kerja, aku pun membiarkan winamp shuffle....dan terdengarlah lagu Blinded In Chains ni...mula2 dengar cam biasa jela....then part yang last tu yang menyentap hati aku....gila best....terus aku repeat over and over again....huhu

Ni la part last yang aku suka...bestnya dengar alunan petikan gitar Synyster Gates dan Zacky Vengence...;)

You've fallen asleep in denial
Look at the way we're dying
How it ends I'll never know
Just live your life blind like me


Bukan liriknya yang menambat hati aku tapi rentak muziknya....rasa unik, misteri dan bermakna...huhu...sejak tu la aku obses sket dengan lagu ni.....tapi sekarang da slow da walaupun still ni antara lagu pertama yang aku jump bila bukak winamp...

Blinded In Chains adalah track ke-3 dalam studio album ke-3 A7X, City of Evil yang dilancarkan pada 7 Jun 2005....



Lagu ni telah dikonfemkan oleh Matt (vokalis A7X) dalam sebuah majalah adalah berkisarkan tentang dunia politik (khasnya USA) yang sentiasa bertelingkahan disebabkan benda kecil dan tidak pernah betul2 bersatu untuk kebaikan rakyat. Ramai yang tahu politik ni tak mendatangkan hasil, tapi still ramai yang support sistem kerajaan. Lagu ni turut menceritakan bagaimana terbentuknya negara Amerika dan bagaimana mereka menjadi diri mereka sekarang, karakter mereka, kelemahan mereka, dan bagaimana mereka rasa kelemahan tu lah yang menjadikan USA sebuah negara yang hebat,




Bagi underage, lagu ni kurang sesuai la sebab de swearing....untuk orang dewasa yang prude pun tak sesuai sebenarnya...hehe...dan bagi Muslimin dan Muslimat, kena beware sebab dalam lagu ni de terselit unsur2 Christianism...

Up on the cross, crucified their problem drove the nail and let Him rot

Part yang tu memang aku takkan nyanyikan.....


LIRIK

And we're at it again, I turn around another fucking war, man
I don't know where to begin, but I'll start with the radical leaders
Their steps we're followin'

Running, don't go back and fight, too many you'll lose
(And as clowns you follow suit behind the blood
Between the red and white and blue
But it's too deep for you to see
And everyone eventually will take the step
Cause it's in sight you take the left I'll take the right
I feel the hate you've built for me and I say pay attention baby)

As they thank the Lord, the blind can't see
Like a plague fed to the brain, deadly disease

But it wasn't a sin, a sorry life judging every action
And as they're feeding your mind with this shit
You forget how to speak, how to ask all the questions

The business at hand tonight, make the people choose
(I see another side in you but there's not much more I can do
From on the outside looking in your government is listenin'
To push you on the story of immortal father mortal son
Give them your mind and all your wealth the cycle will rebirth itself)

If they had it their way I'd burn in hell
And your future's a fuckin' disaster, can't you see?
Give them all the power and your future's in desperate trouble baby

As they thank the Lord, the blind can't see
Like a plague fed to the brain, deadly disease

I'd run away tonight with my mind still intact you gotta make it alright
Easier said than done with no place to hide and having no place to...
Running away from condition, I see you but you're running away from
Your scared seductive system

Most would claim I live a lie (I live a lie)
When pointing out it's easy to predict these things (Predict these things)
Every color has its side (I have my side)
They live together vote and most embrace these same dark times

Please help us, please save us
Of course they have control we're all the same
Up on the cross, crucified their problem drove the nail and let Him rot
Family and friends, it won't matter in the end I'm sure they'll understand

Now look at the world and see how the humans bleed
As I sit up here and wonder bout how you sold your mind, body and soul
Looking at the fields so green, I know this sounds obscene
I see you're living for tomorrow but decisions you have made will leave you empty

As they thank the Lord the blind can't see
Like a plague fed to the brain deadly disease
I'd run away tonight with my mind still intact I've gotta make it alright
Easier said than done with no place to hide and having no place to run

You've fallen asleep in denial
Look at the way we're dying
How it ends I'll never know
Just live your life blind like me















Performance di Live Rock am Ring 2006



Adios, bye bye bicycle

I'll be better~sayonara

No comments: