SeARCH for MoRe

Words and hearts should be handled with care for words when spoken and hearts when broken are the hardest things to repair!

NaKaMa

Al-Kisah Post2 Lama



Kalau ada yang pernah masuk ke blog ni previously dan masuk balik lately mungkin akan terperasan yang post2 lama dah tak ada....

Tak ada sapa tanya pun...tapi still nak explain....keh keh keh

Post terakhir aku tahun lepas menyatakan kebosanan dan kehilangan semangat aku untuk berblogging....oh, campur kemalasan aku sekali...hehe....hujung tahun lepas aku banyak berjalan jadi aku jarang ada peluang nak update pun....tu pun salah satu alasan gak...

Sekarang dah ada mood balik nak berblogging (walaupun masih ada sisa2 kemalasan)....so nak menambahkan mood tu kena la wat perubahan sket supaya tidak berada di takuk yang lama....

Kenapa perlu buang post2 lama???

Sebenarnya aku nak delete entry2 berkaitan jurnal je sebab banyak kisah peribadi aku diselitkan di situ...aku segan plak nak bagi orang baca (sebelum ni tak plak rasa segan?)...lagipun aku macam tak jujur pun dengan jurnal ala2 diari harian tu....banyak tapisan oleh LPF...al-maklumlah, banyak hati perlu dijaga...nanti tersalah meluahkan perasaan, ada plak yang emosi...so daripada nak tulis diari pun ikut format, baik tak payah tulis terus....

Untuk blog ni aku nak tulis random jek....sukati aku je nak tulis apa.....ikut kerajinan, kelapangan dan kekreatifan aku masa menaip....tak kisah la ada orang baca ke tak, kalau korang dah baca setakat sini tu maksudnya ada la jugak orang baca...hihihi

Secara jujurnya aku buat blog ni bukannya untuk dibaca (kecuali aku yang baca la)...aku buat blog sebab orang ada blog, aku pun nak ada blog...kwang kwang kwang

OK la...tu cerita lama...motif aku berblogging sekarang adalah untuk mengalirkan toksin kebosanan dan kesepian aku yang duduk sorang2 ni....forever alone bak kata orang...

Lari topik ni...sebenarnya nak cerita apa yang dah jadi pada post2 sebelum ni...hurmmm...semua tu dah jadi dust....aku agak je...aku pun tak tau apa terjadi pada entry yang dah didelete....hurmm

Tindakan mendelete semua entry adalah on the whim....sukati aku je...bila dah delete baru tersedar aku terdelete sekali post2 pasal Music of ReD's Heart yang aku tulis berdasarkan lagu2 yang aku suka....adoiii...da kena buat lain...bak kata cikgu2 skolah aku, keje Pak Pandir....haish...betul la kata orang fikir dulu sebelum buang....dalam dunia komputer, fikir dulu sebelum delete....huh



I'll be better~sayonara


No comments: